Zaščitna očala in varilna maska so najpomembnejša zaščitna oprema za varjenje


Zaščitna očala dopuščajo varnejše, hitrejše in učinkovitejše varjenje. Pri varjenju so varilci nenehno izpostavljeni velikim tveganjem, ki imajo hude posledice na njihovo zdravje. Spajanje dveh materialov ustvarja električni oblok, ki oddaja močno svetlobo ultravijoličnega spektra.

Ta ob nepravi opremi privede do okvar oči. Varjenje proizvaja tudi številne iskre, tekoče zvare, obrizge, saje, ki na koži povzročajo hude opekline. Najbolj nevarni pa so plini, ki se tvorijo pri postopku varjenja. Te sestavljajo nevidni delci, ki se med vdihavanjem prisesajo na pljučne mešičke ter povzročajo astmo, težje pljučne bolezni in celo raka.

Takšnim nevarnostim se varilci lahko izognejo z zdravju in okolju prijaznim delovnim mestom. Le to je opremljeno s sodobno zaščitno opremo za varjenje, kot so zaščitne rokavice, varilna maska, zaščitna očala in odsesovalne-filterske naprave.

zaščitne rokavice

Visokokakovostna zaščitna oprema za varjenje po ugodnih cenah

Varilna maska, očala, varilni predpasniki, podkape, zaščitne rokavice, rokavniki, varilske jakne, gamaše in odeje. To je le nekatera zaščitna oprema za varjenje, ki jo najdete v široki ponudbi podjetja Pretent d.o.o. Pri delu varilca, sta ključni natančnost in visoka stopnja usposobljenosti.

Zaradi težjih delovnih pogojev ter rokovanja z nevarnimi snovmi in vročimi kovinami je bolj dovzeten za morebitne poškodbe pri delu. Varilčeva poglavitna naloga je, da med delom poskrbi za ustrezne varnostne ukrepe, ki bodo zaščitili njega in delovno okolje.

zaščitna oprema za varjenje

Zaščitna očala poskrbijo za učinkovit in brezskrben delovni proces

Zaščitna oprema za varjenje mora varilcu zagotavljati najvišjo stopnjo varnosti med delom. Kakovostna oprema varilcu dopušča, da svoje delo opravlja varno in brezskrbno. Prav tako zmanjšuje stres na delovnem mestu, preprečuje nastanek nesreč ter izboljša proizvodnjo in kakovost izdelkov. Ko je govora o varilski opremi mnogi najprej pomislijo na predpasnik in očala.

Slednja predstavljajo najpomembnejši del varilne opreme. Ščitijo pred škodljivimi tekočinami, letečimi drobci, vročino, intenzivno UV svetlobo, sevanjem in iskrami, ki lahko trajno poškodujejo oči. Zaščitna očala v ponudbi podjetja Pretent d.o.o. so izdelana iz visokokakovostnih, zmogljivih in vzdržljivih materialov, ki so odporni proti udarcem in poškodbam. Ti omogočajo, da se varilna očala dobro prilegajo obrazu, ne da ovirajo vidljivost.

Pri nakupu zaščitnih očal se je treba zavedati, da nudijo le določeno stopnjo zaščite oči. Mnogi varilci prisegajo na zaščitna očala, saj jim dajejo nekoliko več svobode, so lahkotnejša in manj okorna. Toda ta svoboda prihaja na račun izpostavljanja preostalega obraza k prej naštetim nevarnostim.


očala za varjenje


Varilna maska varilca ustrezno zaščiti pred neposrednim stikom z ognjenimi iskrami

Varilna maska je uporabljena pri tistih postopkih varjenja, ko očala ne nudijo več ustrezne zaščite. Poškodbe oči predstavljajo približno 25% vseh poškodb pri varjenju. Dolgotrajna izpostavljenost škodljivi UV svetlobi, sevanju in iskram privede do:

  • Solznih oči
  • Prizadete roženice
  • Zamegljenega vida
  • Občutljivosti na močno svetlobo
  • Glavobolov
  • Rdečih oči
  • Dvojnega vida


Zasnova varilne maske je v zadnjih nekaj letih precej napredovala. V ponudbi podjetja Pretent d.o.o. boste našli navadne in avtomatske varilne maske, ki bodo varilcem nudile maksimalno zaščito med varjenjem. Navadne so izdelane iz termično obdelane plastike ali steklenih vlaken, ki bodo varilca ustrezno zaščitila pred neposrednim stikom z ognjenimi iskrami ob vžigu obloka.

Avtomatske maske so namenjene vsem varilcem, ki med varjenjem preživijo več ur. Dolgotrajno nošenje zna biti naporno, zato imajo sodobne maske ergonomsko zasnovo z nizko težo. To varilcu omogoča dolgotrajno nošenje, brez nelagodja ali glavobolov.

Maske so izdelane iz kakovostne, vzdržljive in trde ABS plastike. Ponašajo se z naprednim PRSL filtrom, ki nudi največjo možno površino filtriranja ter vgrajenim deflektorjem isker. S pretokom do 180 litrov na minuto uporabniku omogočajo do 9 ur delovanja. Glasen zvočni alarm dopolnjujeta jermen in cev serijsko oblečena v proban, kar zagotavlja daljšo življenjsko dobo maske.

Poleg edinstvenih nastavljivih funkcij ima varilna maska še izboljšano vidno polje. To varilcu dopušča večjo natančnost pri delu, izboljšano produktivnost ter višjo raven zaščite. Vse maske v ponudbi so v skladu z mednarodno priznanimi varnostnimi standardi.

varilna maska