Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka zrak voda - ugodna cena bo prepričala tudi vas

Ker je cena za toplotno črpalko zrak voda tako ugodna, ni presenetljivo, da je ravno ta vrsta toplotne črpalke najbolj priljubljena. Če vas zanima, kako deluje toplotna črpalka zrak voda, in zakaj je ravno ta vrsta toplotne črpalke tako priljubljena, boste odgovor našli v naslednjih vrsticah. Kot vir toplote toplotna črpalka zrak voda izkorišča zunanji zrak, pa tudi notranjega, saj je energija tudi v hladnem zraku. Zrak je neizčrpen vir energije in je na voljo povsod, zato so toplotne črpalke zrak voda med najbolj ekološkimi in varčnimi viri pridobivanja toplote. Obenem pa toplotna črpalka zrak voda omogoča enostavno in poceni vzdrževanje. Uporablja se lahko tudi za ogrevanje sanitarne vode, saj je nameščena na grelnik vode. Ogreje lahko tudi do 1400 litrov vode na dan.


S stališča ekonomičnosti je največja prednost toplotne črpalke zrak voda v tem, da porabi trikrat manj električne energije kot klasični električni grelci oz. grelniki. Približno 75 % njene ogrevalne energije namreč prihaja iz okolja, kar pomeni, da za delovanje toplotne črpalke in zagotavljanje 100-odstotne grelne moči potrebuje le še 25 % električne energije. Izkoristek električne energije je zelo visok, zato je ogrevanje s toplotno črpalko izredno učinkovito.

Toplotna črpalka zrak voda 14 kW

Toplotna črpalka zrak voda izkorišča tako zunanjo kot notranjo toploto zraka

Toplotna črpalka zrak voda lahko poleg toplote zunanjega zraka izkorišča tudi toploto notranjega zraka. Najprimernejše mesto za izkoriščanje toplote notranjega zraka je običajno klet, kjer vzdržujemo stalno temperaturo, in sicer približno tri stopinje Celzija. Drugo najprimernejše mesto, ki omogoča toplotni črpalki izkoriščanje notranjega zraka, pa je podstrešje, kjer temperatura zraka načeloma ne pade pod ničlo.


Toplotna črpalka zrak voda ima ločen uparjalnik na prostem, vsi ostali vitalni deli črpalke pa so v objektu in tako zaščiteni pred zmrzovanjem. Razdalja med uparjalnikom in agregatom toplotne črpalke zrak voda lahko znaša do 20 metrov. Hranilnik toplote je pri toplotni črpalki zrak voda obvezen, saj se potrebna energija za odtaljevanje uparjalnika pridobiva iz ogrevalnega kroga, s tem pa se izognemo prepogostim vklopom toplotne črpalke.

Kako deluje toplotna črpalka zrak voda in kakšna je njena cena?

Toplotna črpalka zrak voda - cena odvisna od izvedbe in kakovosti opreme

Toplotna črpalka zrak voda, katere cena je odvisna predvsem od izvedbe in opreme ter kakovosti vgrajenih komponent, vam bo na dolgi rok prihranila izjemno veliko sredstev, namenjenih ogrevanju stanovanja in sanitarne vode. Glede na toplotni vir ločimo različne tipe toplotnih črpalk, vse pa imajo podobne lastnosti in bolj ali manj tudi enake prednosti. Bistvena razlika med toplotnimi črpalkami je v njihovi ceni, ki pa bistveno vpliva tudi na to, v kolikšnem času se vam bo investicija povrnila.


Če na primer želimo, da bi s pomočjo toplotne črpalke zrak voda ogrevali samo sanitarno vodo, bo cena investicije v toplotno črpalko v tem primeru nižja. V veliko pomoč pri znižanju stroškov za nakup toplotne črpalke za sanitarno vodo je lahko tudi subvencija, ki jo ponuja Eko sklad. Ta prek finančnih spodbud subvencionira tako nakup in kot tudi montažo toplotnih črpalk, pa naj bo to toplotna črpalka zrak voda 14 kW ali pa toplotna črpalka zrak voda 9 kW. Cena investicije bo tako že v začetku bistveno nižja.

TOPLOTNE ČRPALKE ZRAK VODA 14 KW ZA RADIATORSKO OGREVANJE

Mitsubishi Zubadan - najboljše toplotne črpalke zrak voda po ugodni ceni

V podjetju Orca so vam na voljo zunanje enote za toplotno črpalko Mitsubishi Zubadan, ki zagotavljajo tudi v najbolj ekstremnih vremenskih pogojih učinkovito delovanje visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda. Cena pa vas bo zagotovo navdušila tako kot že številne naše stranke. Toplotna črpalka zrak voda Mitsubishi Zubadan se ponaša tudi z nizkimi obratovalnimi stroški, tihim delovanjem ter dolgo življensko dobo.