Zakaj je izbira prave jogi vzmetnice tako zelo pomembna?

Ko kupujemo novo vzmetnico se skoraj brez izjeme vprašamo katero vzmetnico izbrati. Izbira vzmetnice je dejansko odvisna od vsakega posameznika. Nekaterim odgovarjajo trde, drugim mehkejše vzmetnice. Spet nekaterim so bolj pri srcu lateks vzmetnice, drugi pa bodo raje posegali po vzmetnicah z žepkastim vzmetenjem. Vsekakor pa je nujno, da pred izbiro vzmetnice nekaj ležišč preizkusimo in ugotovimo, katero nam najbolj ustreza. Samo z ustreznim ležiščem si bo naše telo spočilo in si pridobilo energije, ki je potrebujemo za dan, ki je pred nami. Nikakor ne smemo pozabiti, da odrasla oseba na jogi vzmetnici preživi približno osem ur dnevno, kar pomeni skoraj tretjino celotnega življenja.

V Spalnem Studiu vam ponujamo jogi vzmetnice različnih trdot, oblik ter tipov. Odločate se lahko med žepkastimi vzmetnicami ter lateks vzmetnicami. Vsaka se lahko pohvali z določenimi prednostmi in slabosti, katero boste izbrali pa je odvisno izključno od vas samih.

Jogi

S kakšnimi prednostmi se lahko pohvali vzmetnica izdelana iz lateksa?

Jogi vzmetnice, ki so izdelane iz lateksa so izdelane iz naravnih materialov, saj lateks pridobivamo iz smole kavčukovca. Zavedati pa se moramo, da različni proizvajalci vzmetnic izdelujejo vzmetnice z različno vsebnostjo kavčukovca. Večja, kot je vsebnost kavčukovca, kvalitetnejša je vzmetnica. Vzmetnice, ki so narejene iz lateksa, niso neugodne za razvoj pršic ter tako delujejo antialergeno. Posledično so odlična izbira za vse, ki se spopadajo z različnimi alergijami pa tudi za astmatike. Dobro je tudi, da so vzmetnice, narejene iz lateksa, relativno zračne in se na njih tako ne potimo oz. se potimo manj. Prav zato jih priporočamo ljudem, ki imajo težave s potenjem.

Komu se priporoča nakup žepkastih vzmetnic?

Poleg lateks ležišč pa obstajajo tudi številna druga ležišča. Veliko ljudi se dan danes odloča za žepkaste vzmetnice. Za vzmetnice z žepkastimi vzmetmi velja, da nudijo točkovno oporo telesu. Zanje je značilno, da je njihovo jedro izdelano iz elastičnih kovinskih vzmeti, ki so vsaka posamezno vstavljene v tekstilne žepke, ki so med seboj zlepljeni. Poleg odlične opore, ki blagodejno vpliva na hrbtenico in pravzaprav na celoten skelet, so žepkaste vzmetnice tudi zračne, kar preprečuje potenje. Žepkaste jogi vzmetnice omogočajo tudi miren spanec našega partnerja, saj vsaka vzmet deluje neodvisno, to pa zmanjšuje prenos gibanja po ležišču v primerjavi s klasičnim vzmetenjem. Slednje je pomembno v primeru zakonskih postelj, ker lahko premikanje in obračanje enega izmed partnerjev zbudi drugega. Nenazadnje velja pri žepkastih jogi vzmetnicah omeniti tudi možnost izbire trdote, ki je izjemnega pomena. Večina proizvajalcev žepkastih vzmetnic ponuja različne trdote. Trdota se običajno regulira z debelino žice, iz katere je izdelana vzmet.

Ostanejo nam še vzmetnice iz spominske pene, ki se dobro prilagaja telesu. Znano pa je, da so vzmetnice, narejene iz spominske pene veliko manj zračne in jih zato odsvetujemo ljudem, ki imajo težave s potenjem.

Tudi v Spalnem Studiu svojim strankam ponujamo pestro izbiro različnih jogi vzmetnic. Izbirate lahko tako med ležišči za otroke kot vzmetnicami za odrasle. Če se še zmeraj sprašujete katero vzmetnico izbrati, smo vam na voljo tudi po telefonu in po e-pošti, kjer vam bomo rade volje pomagali z nasveti. Nikakor pa ne smemo pozabiti na možnost izdelave vzmetnice po meri, ki bo olajšala marsikatero arhitekturno zagato.

Žepkaste vzmetnice

Pri nakupu vzmetnice je potrebno poskrbeti tudi za njeno zaščito

Poleg nakupa same jogi vzmetnice pa se priporoča tudi nakup nadvložka ali vsaj zaščitnega vložka za vzmetnico, ki bo olajšal vzdrževanje izbrane vzmetnice in ji hkrati podaljšal tudi življenjsko dobo. Tudi nadvložke je mogoče dobiti v različnih velikostih in jih lahko tako prilagodimo glede na različne dimenzije vzmetnic.