Zakaj sebi in otrokom ne bi privoščili novega ležišča?

Ležišča kar precej vplivajo na kakovost spanca, s tem pa tudi na zdravje vsakega posameznika. Slej kot prej se slabo ležišče začne odražati na splošnem počutju, razpoloženju in seveda zdravju. Tako odrasli kot otroci potrebujejo dovolj kakovostnega spanca, da se telo dobro regenerira in pripravi za naslednji dan. Prav zato je potrebno ležišču na katerem si polnite baterije nameniti dovolj pozornosti in se zavedati, da je to eno izmed najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na vaše duševno in telesno kondicijo. Izbira modelov in velikosti ležišč je velika. Pari lahko v ponudbi najdete vzmetnice 140 x 200. Če je vaša spalnica prostorna bo morda prava vzmetnica 160 x 200, če pa imate res velik prostor za spanje, si privoščite vzmetnico 200 x 200, na kateri se vam lahko brez težav pridružijo še otroci. Dolžina in kakovost spanca pri otrocih sta še posebej pomembna, saj vplivata na njihovo rast in razvoj. Prav zato je nujno, da otrok že od samega začetka spi na kakovostnem ležišču. Ležišča so različna in vsa ne ustrezajo vsakomer. Pred nekaj leti, so se na tržišču pojavile vzmetnice, ki spominjajo na stare jogije, kateri so bili včasih edini, s katerimi je bilo mogoče opremiti ležišča. Zasnova novih vzmetnic je podobna, vendar so narejene popolnoma drugače kot so bile včasih, zato je tudi kvaliteta spanja neprimerno boljša. Dimenzije, ki so standardne so ostale iste, le da je možnost izbire večja, poleg tega pa je nova ležišča brez težav mogoče izdelati po meri. To je zelo dobrodošlo saj je tako mogoče maksimalno izkoristiti prostor, ki ga je v mnogo stanovanjih premalo. Za otroško oz. mladinsko sobo lahko tako izberete vzmetnico 90 x 200, če pa je v njej prostora več, je bolje malce pomisliti na prihodnost in že prej naročiti večjo vzmetnico 140 x 200. Vzmetnice 90 x 200 najstniki hitro prerastejo in dejstvo je, da v postelji ne bodo več dolgo spali sami.

Vzmetnice 90 x 200 lahko dobite že za zelo ugodno ceno

Nekako je treba začeti in seveda je za majhnega otroka velikost vzmetnice 90 x 200 več kot dovolj velika. Ni potrebno, da že ko prvič opremljate otroško sobo vanjo postavite posteljo z vzmetnico 140 x 200, saj se verjetno v njej niti ne bi dobro počutil. Ko bo vaš otrok dobil obisk prijatelja ali prijateljice iz vrtca, bosta z lahkoto prespala noč na vzmetnici 90 x 200, saj otroci ne potrebujejo toliko prostora in se z lahkoto prilagodijo. Sodobne vzmetnice so večconske in njihove vzmeti se individualno prilagajajo telesu. Sestavljene so iz mnogih, ločenih žepkov v katerih so med seboj povezane vzmeti. To velja ne le za manjše, temveč tudi za vzmetnice 200 x 200 ali 160 x 200. Ker so izredno trpežne ne bo nič hudega, če bo vaš otrok po svoji vzmetnici 90 x 200 kdaj skakal, delal prevale in podobno, kot to otroci radi počnejo. Zaradi bočne ojačitve, ležišča brez težav obdržijo svojo prvotno obliko in imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Tako vzmetnice 90 x 200, kot vzmetnice 140 x 200 in vse ostale, je mogoče dobiti s prevleko termobond, ki je priporočljiva za alergike, lahko pa izberete polnilo iz 100% naravne volne, katero odlično uravnava temperaturo.

Kvalitetne vzmetnice 90 x 200

Preberite o vzmetnicah 90 x 200

Vzmetnice 160 x 200 in za velike spalnice odlične vzmetnice 200 x 200

V osnovi je spalnica namenjena spanju, zato naj velik prostor ne bi bil potreben. Kljub temu pa je čudovito, če lahko v prostor postavite posteljo s kakovostno vzmetnico 160 x 200 ali 200 x 200, še posebej če za spanje potrebujete več prostora. Večinoma se mlajši pari radi stiskajo, zato pogostokrat izberejo velikost vzmetnice 140 x 200, starejši ljudje pa običajno potrebujejo več prostora, saj jih ima mnogo težave s spanjem. Zato so vzmetnice 160 x 200 ali večje, zanje boljša izbira. Izjemna prilagodljivost ležišč blagodejno vpliva na težave s sklepi, prav tako pa odlično podpirajo hrbtenico s katero ima kronične težave več kot 65 odstotkov ljudi. Naša ležišča imajo mnogo dobrih lastnosti. Mogoče je izbirati trdoto, saj so primerna tako za lahke kot težje ljudi, radi pa na njih spijo tudi športniki. Po želji lahko izberete višino oz. debelino ležišča, poleg tega pa jih je mogoče položiti na dvižna letvena dna, ki omogočajo še večjo zračnost. Na razpolago so različni modeli in vse dimenzije, zato nas poiščite ali pokličite. Radi vam bomo svetovali.

Vrhunska ležišča

Več o vzmetnicah 160 x 200