Potrebujete novo ležišče ali vzmetnico? Ponudba kakovostnih izdelkov

Kvalitetno ležišče s primerno trdoto ima ključno vlogo pri tem, da se bomo ponoči dobro naspali, se psihično sprostili in telesno odpočili. Dober spanec je pomemben za zdravje in različne motnje spanja lahko hitro pričnejo vplivati na naše počutje. Pri nekaterih težavah s spanjem pa nam lahko pomaga prav izbira pravega ležišča.

V podjetju CNB, Britof, d.o.o. se ukvarjamo z razvojem spalnih sistemov. Izdelki naših blagovnih znamk Bios in Spalni studio so ročno narejeni v Sloveniji in zanje smo prejeli certifikat za kakovost, ki ga podeljuje Biotehniška fakulteta. Vzmetnice in ležišča lahko izdelamo po meri, strankam pa se individualno posvetimo tudi s svetovanjem o izbiri najprimernejšega ležišča.

V ponudbi imamo različne tipe vzmetnic, tj. zračnih ležišč s podporo vzmeti, ter ležišča brez vzmeti, ki se uporabljajo z letvastim podom. Pri vzmetnicah je na voljo bodisi šlarafijsko (trdna ležišča, primerna tudi za večjo telesno težo) bodisi žepkasto vzmetenje (omogoča odlično točkovno prilagajanje vzmetnice telesu), poznamo pa tudi klasične vzmetnice ali jogije (ploskovno prilagajanje bolj trdega ležišča). V programu ležišč brez vzmeti pa imamo modele s penastim jedrom (Vitalko) ali modele z jedrom iz lateksa. Serija Vitalko ponuja številne rešitve, izmed katerih izberete tako po svoji meri (denimo dve niansi trdote, dodatek spominske pene, plast piramid z masažnim učinkom …). Ležišči iz lateksa sta na voljo bodisi v udobni 5-conski različici z odlično podporo hrbtenici bodisi v različici z dvema plastema piramid (mehkejšo in tršo).

Na izbiro so seveda različne velikosti, denimo za zakonske postelje pridejo v poštev vzmetnica 140x200 cm in druge večje dimenzije, tu so tudi žimnice za enojne postelje (npr. 90x200) ...

Žepaste vzmeti

Lateks vzmetnice z žepkastim ali šlarafijskim vzmetenjem

Če želite spati na udobnem lateksu in vam je bližja uporaba vzmetnic, so primerna izbira naslednje žimnice z žepastimi vzmetmi:

- Bios pur-lateks TFK je ortopedska, v osnovi trša vzmetnica, pri kateri kombinacija plasti pene in plasti lateksa zagotavlja podporo hrbtenici, nudi udobje skeletu in pred pritiski varuje sklepe – kolke in ramena.

- Bios lateks-lateks TFK je udobna ortopedska vzmetnica, ki zagotavlja sanjsko ugodje in odlično podporo za celotno telo, hkrati pa je to mehkejše ležišče; s štiricentimetrsko plastjo lateksa na obeh straneh žimnice.

- Bios Monte-Carlo TFK je posebno pripraven za ljudi s težavami s kolki in sklepi, saj obojestranska postavitev dveh plasti lateksa (2 x (4 + 2) cm) zagotavlja izjemno blagodejno udobje, pa tudi podporo hrbtenici.

Poleg omenjenih je na voljo tudi model žimnice s šlarafijskim vzmetenjem. Lateks vzmetnica Šlarafija 8000-pur-lateks je trdo in obenem udobno ležišče. Šlarafijske vzmeti; 600 jih je, so ročno pletene in zelo vzdržljive. Jedro nudi zelo dobro podporo hrbtenici. Udobje zagotavljata obojestranski plasti odprto-celične pene in lateksa, ki varujeta skelet, kolke in ramena pred pritiski.

Vzmetnica 140x200

Kako delujejo žepaste vzmeti?

Ta vrsta vzmetenja predstavlja eno najbolj optimalnih izbir za ležišče. V njem so številne jeklene vzmeti večkrat ovite okoli svoje osi, zato so izjemno prilagodljive in prožne. Šivane so v majhne tekstilne vrečke (bombažne žepke) in so ročno spete. Stojijo druga ob drugi, a delujejo med seboj neodvisno. Uporabniku se točkovno prilegajo, in sicer tako, da se na pritisk telesa odzovejo le tiste, ki so trenutno obremenjene. Zato med spanjem nudijo vrhunsko podporo hrbtenici in celemu telesu. V vzmeteh so zračne komore, zato zrak nenehno kroži. Ti dejavniki zagotavljajo popolno udobje.

Več o žepastih vzmeteh

Vzmetnica 140x200 za manjše postelje, vzmetnice 120 x 200 in druge

Na naši spletni strani si lahko predstavljene modele žimnic podrobneje ogledate, za vse pa vam je na voljo tudi izbira velikosti, ki ustreza vašim potrebam. Naj bo to vzmetnica 140x200 cm, ki se prilega zakonski postelji v manjši spalnici, ali pa številne druge dimenzije. Vabljeni k obisku.