Otroško ležišče – za zdrav in miren spanec vaših otrok

Otroško ležišče vpliva na kakovost spanca malčkov in večjih otrok. Neprespane noči bodo z nakupom kvalitetne otroške vzmetnice postale preteklost, otroci pa bodo naspani, spočiti in ves čas dobre volje. Ročno izdelana otroška ležišča brez vzmetenja, so izdelana iz spominske, hladno pihane in HR pene ter naravnega lateksa, nad katerim so navdušeni ljudje, ki imajo radi vse kar je povezano z naravo. Ker imate na trgu možnost kupiti moderne otroške postelje različnih velikosti, lahko tudi dimenzije otroških ležišč izbirate glede na vaše potrebe, poleg širine in dolžine pa imate možnost izbrati tudi višino. Ker se optimalno prilagajajo, so otroška ležišča idealna za dna iz letev, katera so tudi dvižna. Glede na materiale iz katerih so narejena oz. sestavljena otroška ležišča, so določena še posebej prilagojena njihovi rasti saj se telesu maksimalno prilagajajo, prav tako pa je mogoče njihovo obračanje saj je trdota spodaj in zgoraj različna. Kakovosten spanec je najbolj pomemben v zgodnjem obdobju, prav tako pa ga potrebujejo tudi starši. Dolgotrajno pomanjkanje spanca povzroča mnogo težav ali celo bolezni. Otroške vzmetnice in ležišča bodo zagotovo pripomogle k mirnim nočem. Prav tako pomembno je tudi, da svojemu malčku priskrbite primeren otroški vzglavnik. Če opremljate, ali pa boste v kratkem opremljali otroško sobo, si vzemite dovolj časa ko si boste ogledovali moderne otroške postelje. V prvi vrsti naj bo posteljica varna, kvalitetno izdelana in po možnosti naj se njena višina prilagaja.

Otroško ležišče

Otroška vzmetnica je zračna in odlično podpira hrbtenico

Poleg ljubezni, otroci potrebujejo občutek pripadnosti in seveda varnosti. Moderne otroške postelje jim bodo nudile varnost, kvalitetne otroške vzmetnice pa miren in globok spanec. Ker ljudje tretjino svojega življenja preživimo v postelji, je potrebno izbrati primeren prostor za počitek. Tudi otroci potrebujejo že v začetku kar najboljše vzmetnice za otroške posteljice, saj je treba na njihovo zdravje, predvsem na hrbtenico, začeti paziti takoj. Odrasle in vzmetnice za otroške posteljice so zasnovane tako, da ohranjajo naravno ukrivljenost hrbtenice, pritisk nanjo je zmanjšan, vretenca pa so razbremenjena. Poleg bolj poznanih klasičnih vzmetnic, ki imajo jedro iz vzmeti in se telesu prilagajajo le ploskovno, poznamo danes tudi odrasle in otroške vzmetnice z žepkastim in šlarafijskim vzmetenjem. Zadnje so priporočljive za težje ljudi, medtem ko se v zadnjem času vse bolj, tudi za otroška ležišča uveljavljajo vzmetnice z žepkastim vzmetenjem. Te so v kombinaciji s primernim otroškim vzglavnikom najbolje kar lahko nudite svojemu otroku. Le te so najbolj prilagodljive, prožne in zagotavljajo maksimalno udobje. Tudi vzmetnice za otroške posteljice so narejene tako, da se vzmeti odzivajo le na točki direktne obremenitve, posledično so mišice celotnega telesa sproščene in hrbtenica v pravilni legi. Potrebno je poudariti, da imajo tako odrasle kot otroške vzmetnice dolgo življenjsko dobo, saj se zaradi kakovostnih materialov in izdelave, njihove lastnosti z leti skorajda ne spremenijo.

Otroška vzmetnica

Več o otroški vzmetnici

Ne le na vzmetnice za otroške posteljice, pomislite tudi na otroški vzglavnik

V začetku življenja malčki še ne potrebujejo vzglavnikov, zanje vzglavnik niti ni zdrav. Moderne otroške posteljice z otroškimi vzglavniki opremite šele kasneje, ko otroci malce zrastejo. Tako kot vzmetnica za otroško posteljico, mora tudi otroški vzglavnik nuditi udobje in se prilagajati. Če ima otrok nemiren spanec, izberite vzglavnik, ki bo nudil optimalno podporo in je polnjen s kosmiči. Njegova pozitivna lastnost je, da lahko po želji del kosmičev odstranite ali jih po potrebi dodate saj je opremljen z zadrgo. Zaradi sestave je zelo primeren za alergike, kar je dobrodošlo tako za odraslo kot za otroško ležišče. Tudi z ergonomsko oblikovanim vzglavnikom je mogoče opremiti moderno otroško posteljico. Izbirate lahko med več velikostmi, da bo otrok spal kar najbolje. Možnosti je veliko, dobro pa je, da jih preizkusite več in se šele nato odločite za nakup. Vaš otrok naj ima globok, miren spanec in lepe sanje.

Več o modernih otroških posteljah

0
 Advanced issues found