Postelje poskrbijo za kvaliteten počitek

Postelja je pohištveni kos in del notranje stanovanjske opreme, ki je namenjen spanju in počitku. Načeloma jo sestavljata posteljni okvir in posteljna oprema. Pri izbiri naj nas vodijo pred vsem njene dimenzije, ki naj bodo prilagojene razpoložljivemu prostoru spalnice ali sobe, takoj za tem pa materiali iz katerih je izdelana. Izbiramo takšne, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in primerno nosljivost. Enako velja za posteljne okvirje. Natančno jih moramo prilagoditi dimenzijam prostora, pozorni pa moramo biti tudi na kakovosti materiala iz katerega so izdelani, njihovo višino in primernost. Pri varčevanju s prostorom imamo na voljo takšne s predali in celo policami, kjer lahko hranimo knjige in druge drobne stvari.

Zakonska posteljaPostelja je pohištveni kos in del notranje stanovanjske opreme

Podjetje Spalni studio izdeluje postelje Bios, ki se poleg lepega videza ponašajo tudi z močno in kvalitetno konstrukcijo. Ker imajo lastno proizvodnjo posteljnih okvirjev, ponujajo veliko paleto različnih barvnih kombinacij. Njihove izdelki so visoko estetski, funkcionalni in kvalitetni. Po želji nam izdelajo posteljo po meri, ki bo zadostila vsaki naši želji, v njihovi ponudbi pa najdemo tudi postelje vrhunske blagovne znamke Akron.

Masivne postelje

Ljudje se vedno pogosteje soočamo z različnimi zdravstvenimi težavami, ki so posledica nezdravega okolja. Škodljivim snovem smo lahko izpostavljeni celo medtem, ko spimo. Postelje iz masivnega lesa odlikuje povsem naraven material, ki ne povzroča alergij ali kako drugače škoduje zdravju, visoka trdnost, dolga življenjska doba ter privlačen izgled.

Tovrstne postelje so na voljo različnih oblik in velikosti, lahko so obdelane z oljem ali lakom, da bo naša spalnica resnično po našem okusu pa jih najdemo tudi v številnih barvnih različicah. Izdelane so lahko tako, da je njihova višina nastavljiva, kar pomeni, da jo bomo zlahka prilagodili, kot nam ustreza. Med tem ko večina postelj zdrži v najboljšem primeru desetletje in nikakor ne prenesejo, da bi jih ob prenašanju razstavili in zopet sestavili, se masivne postelje s takšnimi izzivi zlahka soočijo. Masivna postelja je trdna in vzdržljiva. V kombinaciji s kakovostno vzmetnico ali ležiščem, bo poskrbela za kakovostno in mirno spanje.

Zakonske postelje

Zakonska postelja spada v praktično vsak družinski dom. Poznamo več različic.

Za zakonske postelje s povišanim hrbtiščem je značilno, da je njihovo hrbtišče višje od ostalih in lahko sega tudi do višine 110 ali 120 centimetrov. Materiali iz katerih je takšno vzglavje izdelano so lahko različni.

Zelo iskane so tudi zakonske postelje s predali. Na vsaki strani imajo lahko po en ali dva izvlečna predala, nekateri modeli celo predale, ki se odpirajo od spredaj in so zlasti primerni za ožje spalnice v katerih stransko odpiranje predalov ni možno.

Med enostavne zakonske postelje prištevamo tiste, katerih posteljni okvir sega do tal in ne vsebuje predalov, obstaja pa tudi različica s krajšimi posteljnimi stranicami, kar omogoča prost dostop do prostora pod posteljo ter lažje čiščenje ali odlaganje reči.  Zanje se navadno zanimajo tisti ki se jim zdi pomembno, da zrak prosto kroži tudi pod samim ležiščem.

Visoka postelja

Ena izmed dobrih idej za maksimalni prostorski izkoristek so gotovo visoke postelje, ki zlasti otrokom nudijo poseben občutek spanja in igranja na višini. Poleg tega pa podnje lahko umestimo predale, police, pisalno mizo ali celo omaro.

za maksimalni prostorski izkoristek izberite visoke postelje

V zadnjih letih postaja zelo popularna tudi postelja boxspring. Od ostalih se razlikuje po tem, da že vključuje tako podporno jedro kot ležišče, večinoma pa tudi nadvložek. Boxspring postelje so višje od navadnih, zato omogočajo enostavno leganje in vstajanje. Ker jih pogosto odlikuje tudi eleganten dizajn, se lepo podajo v prav vsak sodobno opremljen dom.

Dvižne postelje

Omarne ali dvižne postelje so idealna rešitev v primeru prostorske stiske, ko želimo prostor izkoristiti za več namenov. Na tak način lahko svoje nočno ležišče v dnevnem času diskretno skrijemo, zvečer pa ga spet potegnemo na plano.

Dvižna postelja je lahko popolnoma samostojen element, lahko pa jo povežemo s preostalim pohištvom. Moderni mehanizmi, ki se danes zanje uporabljajo so zanesljivi in primerni za vsakodnevno uporabo ter omogočajo, da dodatnega shranjevalnega prostora ne potrebujemo, saj posteljnina tudi pri zloženi postelji ostane na svojem mestu.