Ležišče 90x200 cm pride v življenju pogosto prav

Tretjino življenja prespimo, in če bomo to tretjino vsaj v odraslih letih večinoma preživeli na širših ležiščih, so jogi ležišča 90x200 presenetljivo priročna rešitev za številne življenjske situacije. Recimo takrat, ko pride čas za študij in prvo selitev od doma. Prvi naslovi so pogosto nestabilni, številne selitve pa zahtevajo obvladljive mere kosov, ki jih selimo s sabo. In če vsaj študenti dobro poznajo opremo sob v študentskih domovih in najetih stanovanjih, je jogi ležišče gotovo nekaj, kar človek iz higienskih in drugih zdravstvenih razlogov najraje prinese s sabo. Prej ali slej imamo ljudje večinoma otroke, ki hitro zrastejo in kar nekaj let preživijo pod našo streho v svojih odraslih dimenzijah. Te seveda zahtevajo dovolj dolgo ležišče in ker imamo na voljo omejeno število kvadratnih metrov, v tem primeru jogi vzmetnica 90x200 prihrani vsaj pri širini. V prehodnih bivalnih pogojih se včasih znajdemo tudi v srednjih in poznih letih, pa spreglejmo tokrat bolj tragične razloge, kot so ločitve ali nehotena izguba doma, in se raje osredotočimo na vesele, kot so enoletno bivakiranje pri sorodnikih zaradi gradnje sanjske hiše ali opremljanje vikenda na morju. Kakorkoli obrnemo, ležišče 90x200 je zlata vredna dimenzija.

Sestava jogija

Jogi - vzmetnica ali ležišče iz pene

Tudi kadar kupujemo jogi v velikosti 90x200 za začasno uporabo, je smiselno, da se odločimo za kvaliteten izdelek. Že nekajmesečno spanje na slabem ležišču lahko bistveno poslabša naše počutje in pusti dolgotrajne zdravstvene posledice, poleg tega pa lahko jogi 90x200 brez večjih težav shranimo v kleti ali na podstrešju, kjer bo počakal na naslednjo “krizo”. Pri tem moramo biti pozorni le na to, da ga ustrezno zaščitimo pred prahom in vlago ter ga ne obremenimo, kar bi lahko s časom povzročilo deformacijo ležišča. Na tržišču bomo našli tako kvalitetne vzmetnice kot vrhunska ležišča iz pene, pa naj bo ta spominska, hladno pihana ali HR pena.

Oglejte si akcijsko ponudbo vzmetnic 90x200

Ne pozabimo na letveno dno

Tudi enojne, začasne postelje ali počitniške postelje in postelje za goste naj bodo podprte z letvenim posteljnim dnom, saj to dlje časa ohranja vrhunsko kvaliteto ležišča, omogoča dobro kroženje zraka in boljšo podporo. Letvena dna v dimenzijah 90x200 cm so večinoma nizkocenovna naložba, ki se bogato poplača v kvaliteti spanja in ohranjanju drugih, dražjih delov postelje. Letvena dna poleg tega ne zavzamejo veliko prostora in so enostavna za shranjevanje.

Sestava vzmetnice

Kako kombinirati jogi ležišče 90x200 z drugimi dodatki

Ker jih največkrat izbiramo ravno zaradi varčne rabe prostora, jogije 90x200 pogosto kombiniramo z drugimi elementi. To so v otroških in mladinskih sobah največkrat pisalne mize, garderobne omare in knjižne police, pa seveda sistemi za shranjevanje igrač, stoli, telovadne žoge in še in še, v sobah za goste poleg garderobe še toaletne mize, na vikendu predalniki in nočne omarice, prav lahko pa si predstavljate kakršno koli kombinacijo zgoraj naštetega. Ležišča 90x200 pogosto izpolnjujejo tudi dnevno funkcijo kavča ali sedežne garniture, na njih počivamo, beremo, gledamo televizijo, pijemo kavo, pišemo seminarsko nalogo na prenosni računalnik ... Vse to govori v prid skrbni izbiri jogi ležišča ali vzmetnice iz pene, saj bomo na 90x200 preživeli precej več kot tisto tretjino časa, ki ga prespimo.

Več o jogi ležiščih

Kvaliteta je bistvena, cena pa pogosto pomembna pri končni odločitvi

Ležišča 90x200 so po svoji naravi povezana z razburljivimi obdobji in dogodki v življenju. A ker ta žal pogosto spremljajo tudi negotove ali še neurejene finance, nas prehitro zamika, da bi prihranili ravno pri tistem elementu, kjer nas bo današnje stiskanje denarnice v prihodnosti še najbolj teplo. Čeprav je nakup povsem nove, v deset plastičnih povojev neprodušno zavite vzmetnice najbolj idealna izbira, pogoste akcije prodajnih eksponatov z do 50 odstotkov znižanimi cenami nudijo možnost za nakup kvalitetnega ležišča tudi tistim, ki si ga sicer trenutno še ne bi mogli privoščiti.