Na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo otroško vzmetnico?

Spanje je za otroka izjemno pomembno, saj se med spanjem otroško telo razvija in si hkrati pridobiva energije za vse izzive, ki jih prinaša naslednji dan. Zavedati se je potrebno, da otroci na vzmetnici preživijo veliko več časa, kot odrasli, zato je poleg vsega tega pomembno, da je vzmetnica izdelana iz naravnih materialov, ki so prijazni otroški koži, poleg tega pa je dobro, da ne povzročajo alergij.

V Spalnem Studiu ponujamo pestro izbiro najrazličnejših kvalitetnih vzmetnic za otroke. Stranke lahko izbirajo med žepkastimi otroškimi vzmetnicami ter lateks otroškimi vzmetnicami.

Žepkaste vzmetnice so zračne in ponujajo dobro oporo telesu otroka

Glavnina jedra žepkastih ležišč so seveda žepkaste vzmeti. Gre za majhne individualne vzmeti, ki delujejo vsaka posebej, s čimer tesno sledijo obliki telesa in podpirajo hrbtenico tako, da le-ta ostane v pravilnem položaju. Posledično žepkaste vzmetnice podprejo telo po vsej njegovi dolžini in tako služijo kot dobra opora hrbtenici ter celotnemu skeletu.  Hrbtenica je tako v pravilnem položaju, mišice pa se med spancem sprostijo, posledično pa zbudimo spočiti in naspani. Ker so žepkasta ležišča zaradi žepkastih vzmeti prožna, ne smemo uporabljati letvenega dna z gibljivimi letvicami, pač pa drugo ustrezno letveno podlago, ki je tudi v primeru nakupa žepkaste vzmetnice nujna. Pri nakupu otroške vzmetnice z žepkastimi vzmetmi se moramo zavedati, da je izjemno pomembna kakovost jeklene žice, iz katere je vzmet narejena. Ležišče z žepkastimi vzmetmi je najbolj zračno na trgu, poleg tega pa ima zelo dobre fizikalne lastnosti.

Otroške žepkaste vzmetniceOtroške vzmetnice iz naravnih materialov

Kakšne so prednosti lateks ležišč?

Poleg žepkastih vzmetnic pa se na trgu velikokrat pojavljajo tudi lateks vzmetnice. Osnova ležišč iz lateksa je njihovo jedro, ki je iz drevesne smole nekaterih kavčukovcev. Lateks ležišča se med seboj razlikujejo po vsebnosti kavčukovca ter prav tako v načinu same izdelave ležišča. Ležišče, ki je izdelano iz lateksa s stoodstotno vsebnostjo kavčuka, je popolnoma naravno. Pri ležišču, ki je narejeno iz lateksa, pa je izjemno pomembno letveno dno, ki pravzaprav omogoča zračenje ležišča. Ob nakupu je treba tudi vedeti, da lateks ni primeren za vlažne prostore, prav tako ne za ljudi, ki imajo čezmerno telesno težo ali se močno potijo.

Nasploh mora tudi otroška vzmetnica ustrezati otrokovemu telesu ter mu ponujati zadostno oporo med spanjem, da se otroško telo spočije in sprosti. Če kupujemo otroško vzmetnico za dojenčka ali malčka, moramo biti pozorni na to, da se velikost otroške vzmetnice natančno prilega otroški posteljici, saj lahko otrok v nasprotnem primeru pade med vzmetnico in rob posteljice ter se tako poškoduje. V primeru manjših otrok prav tako velja razmisliti o nakupu pregrinjala za otroško vzmetnico, saj je tako čiščenje vzmetnice veliko enostavneje.

Nudimo tudi vzmetnice s šlarafijskim vzmetenjem

Ponujamo tudi možnost naročila vzmetnic za odrasle

V Spalnem Studiu vam ponujamo pester nabor otroških vzmetnic, med katerimi lahko izbirate. Vzmetnice so izdelane iz naravnih materialov ter so tako prijazne otroškemu telesu. Otrok se bo posledično zbujal spočit in naspan ter poln energije za vse izzive, ki ga pričakujejo v prihajajočem dnevu. Poleg otroških vzmetnic v Spalnem Studiu ponujamo tudi vzmetnice za odrasle. Stranke lahko izbirajo med standardnimi dimenzijami vzmetnic, lahko pa se odločijo tudi za naročilo vzmetnice po meri, ki ji bomo natančno prilagodili vašemu ležišču. Bios vzmetnice, ki jih ponujamo pri nas, so ročne izdelave. Namenjene so ljudem, ki želijo zračno ležišče s podporo vzmeti. Vzmetnice so več conske in imajo dolgo življenjsko dobo.

V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam o otrocih vzmetnicah še zastavljajo.