Nakup otroške vzmetnice naj bo premišljen

Zdrav razvoj otroka in mladostnika je odvisen tudi od kakovostnega počitka, eden bistvenih dejavnikov, ki k temu pripomore, pa je ustrezno ležišče. Pri tem ni pomembno le, da so vzmetnice zavarovane proti pršicam, temveč da je ležišče izdelano iz naravnih materialov, ki zagotavljajo trden in krepilen spanec. Nakup otroškega ležišča naj vključuje predvsem dva kriterija: ustrezno trdoto in ustrezno velikost.

Pri izbiri najboljšega ležišča za vašega otroka bodite pozorni na trdoto ležišča. Ta mora biti prilagojena teži in razvojni stopnji otroka. Prvih nekaj mesecev naj bo vzmetnica nekoliko trša. Glavica dojenčka bo med obračanjem ostala na trdi podlagi in tako ne bo bojazni, da bi se nosek pogreznil v površino ležišča. Ko lahko otrok sam dvigne glavico, pa bo prišla prav mehkejša vzmetnica.

Seveda je pomembna tudi sama dimenzija ležišča. Otroška vzmetnica dimenzije 60x120 centimetrov je primerna že ob otrokovem rojstvu in jo lahko uporabljamo še naslednja 3 ali 4 leta. Ko se otrok preseli v svojo posteljo, mu zadošča vzmetnica dimenzije 90x200 centimetrov. Kasneje pa se lahko odločite za nakup širšega ležišča, kot je vzmetnica 120x200 ali 140x200 centimetrov. Če prostor v otroški - mladinski sobi to seveda dopušča.

Ležišče Vitalko-Junior penasto ležišče za otrokeVzmetnica BIOS z žepkastim vzmetenjemVzmetnica Šlarafija šlarafijsko vzmetena

Kako naše otroke in njihovo ležišče zavarovati pred pršicami

Vzmetnice kot vsi ostali izdekli iz pen ali vlaken, proti pršicam niso odporne. Pršice se namreč v roku enega meseca ugnezdijo tudi v nova ležišča. Če se želimo izogniti tem mikroorganizmom, vam svetujemo, da se ob nakupu vzmetnice odločite tudi za nakup prevlek, iz sintetike ali bombaža, ki jih boste lahko prali pri temperaturi nad 55°C. Če se želite izogniti pršicam se držite naslednjih nekaj korakov:

  • Posteljo vsak dan prezračite.
  • Izogibajte se blazinam ki so polnjene s perjem.
  • Vzmetnice lahko prekrijete s prevleko iz goreteksa.
  • Vzmetnico oziroma ležišče vsaj enkrat tedensko temeljito očistite s sesalcem.
  • Stanovanje prezračite vsaj dvakrat dnevno.
  • Orevajte vse prostore v stanovanju.
  • Izobibajte se tekstilnim talnim oblogam, zavesam ipd.
  • Prah po stanovanju čistite tako, da ga čim manj dvigujete.
  • Posteljnino pogosto zračite in menjate.

redno prezračevanje postelje pomaga pri zmanjševanju pršic

Po otroške vzmetnice v Spalni studio, kjer vam jih izdelajo tudi po naročilu 

V našem podjetju ležišča in vzmetnice izdelujemo ročno, pri izdelavi pa uporabljamo svetovno preizkušene materiale kot so naravni lateks, HR pene, hldni pihane pene in spominske pene. Na spletni strani si oglejte številne različice vzmetnic in ležišč, ki se med seboj razlikujejo v polnilih in podobno, nato pa določite še velikost ležišča, ki ga potrebujete. Otroške vzmetnice so narejene iz zračnih in naravnih materialov, ki bodo vašemu otroku pomagali spati dlje, globlje in udobneje. Vsi vemo, kako pomemben je za dojenčka zdrav in krepak spanec, saj vpliva na njegov nadaljnji razvoj.

Poleg vzmetnic boste pri nas našli tudi prešite odeje, vzglavnike, jogi rjuhe in številne druge izdelke.