Zakaj je izbira otroške vzmetnice in vzglavnika tako zelo pomembna?

Spanje je za otroka izjemnega pomena, saj si otrok med spanjem spočije, njegovo telo pa se razvija. Zaradi razvoja je še posebej pomembno, da vzmetnica, ki jo za svojega otroka izberemo, ustrezno podpira njegovo hrbtenico in skelet nasploh. Dojenčki spijo v povprečju 15 ur na dan, malčki od enega do 3 let pa nekje okrog 12 ur na dan. Vidimo torej, da otrok veliko časa preživi na svojem ležišču, zato je nujno, da je otroško ležišče kvalitetno in otrokovi koži prijazno. Poleg kakovostnega jogija za otroško posteljo pa moramo poskrbeti tudi za kakovosten vzglavnik. Otroški vzglavnik in otroška vzmetnica gresta pravzaprav z roko v roki in skupaj ustvarjata idealne pogoje za spanec našega malčka.

otroška vzmetnica

Veliko staršev se sprašuje kako izbrati otroško vzmetnico?

Vzmetnica za zdravega dojenčka oz. otroka naj bo ravna in dovolj čvrsta, da se otrok med spanjem lahko odrine od podlage in na željo tudi obrne in spremeni položaj. Ker je dojenček relativno lahek, se nam ni potrebno določiti za pretirano trdo vzmetnico, na drugi strani pa tudi podlaga, ki je pretirano mehka, ni zaželena, saj se pod otrokom pretirano podaja, otrok pa se tako težko obrne.

Poleg same trdote vzmetnice pa so pomembne tudi njene dimenzije. Sploh pri manjših otrocih je izjemnega pomena, da dimenzija vzmetnice sovpada z dimenzijo okvirja postelje, saj lahko otrok v nasprotnem primeru pade med vzmetnico in okvir in se tako poškoduje.

otroška vzmetnica

Iz katerega materiala naj bo otroška vzmetnica izdelana?

Pri izbiri otroške vzmetnice se starši pogosto sprašujejo tudi o tem ali naj izberejo vzmetnico iz pene ali iz lateksa. Pri zdravem otroku je to pravzaprav vseeno. Pomisliti pa je treba tudi na situacije, ko bo otrok pri neki bolezni bruhal in ko se bo odvajal od plenic (tudi večkrat pomočil v posteljo). Zaradi navedenih situacij se je bolje odločiti za material, ki ga bo možno očistiti. Dejstvo pa je, da so naravni materiali, kot sta bombaž in lateks, veliko bolj zdravi, kot umetni materiali.

Velikokrat se starši odločajo tudi o nakupu rabljene vzmetnice, vendar je ta lahko za otrokovo zdravje celo škodljiva, saj se med spanjem v vzmetnici nabira odmrla koža, pot in druge telesne tekočine, kar vodi v nastanek pršic in bakterij v vzmetnici. Zato se je v vsakem primeru najpametneje odločiti za nakup nove vzmetnice za otroka, saj lahko rabljene vzmetnice vsebujejo bakterije, pršice, telesne tekočine ter celo plesni.

Preverite našo ponudbo vzmetnic

Pestra ponudba otroških vzmetnic in vzglavnikov v Spalnem Studiu

V spalnem studiu ponujamo različne otroške vzmetnice. Starši se lahko odločite tako za nakup otroške posteljice 140x70 pa tudi drugih dimenzij. Vse otroške vzmetnice, ki jih ponujamo, so izdelane iz trpežnih materialov, ki dihajo in so tako prijazne koži otroka. Vzmetnice, ki jih ponujamo so dostopne na naši spletni strani. Poleg otroških, ponujamo tudi vzmetnice za odrasle, ki so prav tako izjemno kakovostne in se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Pri nas lahko naročite tako ležišča iz pene kot tudi ležišča z vzmetmi. Vsa ležišča so izdelana iz koži prijaznih materialov, ki dihajo in se telesu dobro prilagajajo, spanec na njih pa je tako izjemno kakovosten. Posledično pa se boste zbujali spočiti in naspani.

Sploh pri nakupu otroške vzmetnice pa svetujemo tudi nakup zaščitnega pregrinjala za vzmetnico, saj bomo tako vzmetnico veliko enostavneje očistili. Pregrinjalo je dobrodošlo tudi pri nakupu vzmetnice za odrasle, saj bo tako ležišče dalj časa ostalo sveže.

Za več informacij smo vam dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem povedali več o vzmetnicah, ki jih ponujamo in vam pomagali pri odločitvi.