Pošlji povpraševanje

Delovanje toplotne črpalke

Toplotna črpalka zagotavlja zanesljiv način ogrevanja sanitarne vode in stanovanja. Gre za okolju najprijaznejši in energetsko najvarčnejši sistem ogrevanja, saj za delovanje toplotne črpalke potrebujemo le od 20 % do 30 % električne energije, vsa ostala potrebna energija pa se pridobi iz zunanjih virov (voda, zrak, zemlja), ki vas ne stanejo popolnoma nič.

toplotna črpalka Orca

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke v prodaji podjetja Orca so rezultat raziskav na področju ogrevalnih sistemov. Njihov tehnološko razvit sistem omogoča učinkovito in ekonomično ogrevanje ter hlajenje prostorov z uporabo obnovljivih virov iz okolice, ob tem pa imajo razvit tudi kompresor, ki zagotavlja še manjšo porabo električne energije. Prednost ogrevalne naprave je gotovo tudi v tem, da je slovenskega porekla, kar med drugim pomeni, da je servis zanesljiv in vedno na voljo.

TOPLOTNE ČRPALKE SO PRIMERNE TUDI ZA OGREVANJE SANITARNE VODE

Toplotna črpalka tipa zrak/voda za delovanje izkorišča zunanji zrak ter omogoča primerno ogrevanje tudi pri temperaturah do -20 °C. Toplotna črpalka lahko poleg toplote zunanjega zraka izkorišča tudi toploto notranjega zraka.

Za Orcine toplotne črpalke je značilno tiho delovanje, zanesljivost in varnost. Njihova postavitev je preprosta in ne pomeni večjega posega v obstoječi objekt. Zaradi posebne izvedbe uparjalnika so ogrevalne naprave sposobne delovati tudi pri zelo nizkih temperaturah (do -20 °C), njihova maksimalna temperatura ogrevanja pa je okoli 60°C. V poletnih mesecih je primerna tudi za hlajenje stanovanja.

Ostale prednosti toplotne črpalke Orca

Nakup toplotne črpalke Orca je delno subvencioniran s strani države, investicija pa se vam bo zaradi manjše porabe energije hitro povrne. Toplotna črpalka prinaša prihranek za ogrevanje vode v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje in v primerjavi s plinom. Za njeno delovanje prav tako ne potrebujete dimnika ali hranilnika goriva, prostor v katerega črpalko vgradimo, pa je lahko zelo majhen.

toplotna črpalka za sanitarno vodo in centralno ogrevanje

Od česa je odvisno delovanje sanitarne toplotne črpalke?

Na delovanje toplotne črpalke vpliva več dejavnikov. Pomembno je dobro premisliti, na katero mesto bomo črpalko postavili. Zanjo je najprimernejša klet s konstantno temperaturo skozi vse leto, druga možnost pa je podstrešje, kjer se temperatura načeloma ne spusti pod 0 °C. Drug pomemben dejavnik, od katerega je odvisno delovanje vaše toplotne črpalke, je dobra izolacija objekta, priporoča pa se tudi čim bolj kakovostna okna, ki preprečijo pretirano izgubo energije.