Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke s še posebej ugodnim cenikom

Kdor želi varovati okolje in znižati stroške električne energije, bi si moral omisliti toplotno črpalko. Razlogov za to je ogromno - ne le, da toplotne črpalke nimajo škodljivega vpliva na okolje, temveč imajo pozitiven vpliv na zdravje ljudi, hkrati pa zmanjšujejo stroške električne energije, saj namesto nje uporabljajo druge - brezplačne vire energije. Resda cenik naprav ni najprijetnejši na pogled, saj se cene toplotnih črpalk pričenjajo pri 5.000 € in končujejo nekje pri 25.000 €, vendar moramo imeti v mislih dolgoročno investicijo, ki se splača. Gre za vedno pogostejšo izbiro, za katero se uporabniki odločajo pri ogrevanju svojega doma, spet drugi pa jih raje uporabljajo za hlajenje prostorov ali za ogrevanje sanitarne vode. Toplotne črpalke so zato vsestranske in vredne nakupa. Cenik ni odvisen le od ponudnika, za katerega smo se odločili, temveč od mnogih drugih dejavnikov, med drugimi tudi od učinkovitosti delovanja toplotne črpalke zrak voda. Stroškovna učinkovitost je le ena izmed mnogih prednosti uporabe tovrstnih naprav, ki omogočajo poceni pridobivanje toplote in energije za ogrevanje. Ker se iz okolice črpa brezplačna energija, je prihranek pri mesečnih položnicah zagotovljen, tako kot je zagotovljeno tudi čistejše okolje. Med najpogosteje uporabljenimi so toplotne črpalke zrak voda.

KAKO DELUJEJO NAJBOLJŠE TOPLOTNE ČRPALKE ZRAK VODA


Preverite lastnosti naprave, šele nato cenik

Kljub temu, da o nakupu običajno odloča prav cenik, bi se morali osredotočiti na lastnosti toplotne črpalke in ne le na ceno. Pomembna sta predvsem način in učinkovitost delovanja, zato bi se moral vsak kupec osredotočiti na vrednost COP (grelno število) oziroma z drugimi besedami na razmerje med vloženo in pridobljeno energijo. Kljub temu pa cenik črpalk ostaja tisti, ki odloča o tem, v kako hitrem času se nam bo povrnila investicija v nakup. Vse je odvisno od tega, za katero vrsto toplotne črpalke gre, saj so zrak voda najcenejše, na drugi strani pa imamo še sisteme voda voda in zemlja voda. Pred nakupom je zato smiselno opraviti primerjavo med različnimi načini ogrevanja.

cena toplotne črpalke


Kako pa je s stroški ogrevanja oziroma ohlajevanja?

Če se odločimo za nakup kakovostne toplotne črpalke, primerne za aplikacijo v našem primeru, potem lahko na enostaven način dosežemo velike prihranke. Ti so odvisni od načina ogrevanja/ohlajevanja. Kadar je govora o ogrevanju, je mogoče na tak način prihraniti do 75% v primerjavi s konvencionalnimi sistemi in prav ta podatek je razlog, da se veliko število ljudi odloča za uporabo naprave. Če želimo doseči maksimalne prihranke, se moramo že pri samem nakupu namesto na cenik toplotnih črpalk osredotočiti na učinkovitost. Gre za vzdržljive sisteme ki se, če so izdelani iz kakovostnih komponent, ne kvarijo in imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Ponudnik mora imeti urejeno vzdrževanje in svoji stranki zagotavljati ustrezne nadomestne dele v primeru okvare. Prav takšnega ponudnika boste našli v Kranju.

toplotne črpalke cenik za Kranj


Kako je mogoče z isto napravo ohlajevati prostore?

V vročih poletnih mesecih je mogoče toplotno črpalko uporabljati za ohlajevanje prostorov. Gre za povsem naraven način hlajenja, za katerega pravzaprav uporabljamo brezplačen vir energije, zato je način izmed vseh najcenejši oziroma skoraj brezplačen. Prav tako se lahko odločimo za ogrevanje sanitarne vode, pri čemer moč izberemo glede na porabo vode. Pri tem je potrebno upoštevati število ljudi, ki sestavljajo gospodinjstvo. Če se odločimo za uporabo toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode, potem znašajo letni stroški približno 80 do 100 €. Prihranimo pri mesečnih položnicah ter hkrati prispevamo k bolj zdravemu bivalno okolje. Naprave Orca Energije, proizvedene v Sloveniji, si lahko v živo ogledate v Kranju. Pri tem boste deležni odličnih nasvetov iz prve roke in pa tudi ugodne cene za toplotno črpalko.