Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke - cenik in delovanje toplotnih črpalk zrak voda

Toplotne črpalke so postale del naše realnosti, saj je z njimi opremljeno že 80% novih hiš v Evropi. Tovrstni način ogrevanja oz hlajenja pomeni predvsem dolgoročnost in minimalno vzdrževanje z nizkimi stroški obratovanja. Podatki Eurostata kažejo, da ogrevanje še vedno predstavlja pomemben delež stroškov v posameznem gospodinjstvu, zato je pomembno, da izberemo tak sistem ogrevanja, ki bo zanesljiv, dolgoročen in ki bo opravičil stroške investicije. Pri tem ne mislimo le na nizke cenike investicije temveč tudi na prihranek pri stroških ogrevanja oz hlajenja in predvsem na ekološki vpliv na naše okolje.

mitsubishi electric toplotne črpalke

Lastnosti toplotne črpalke cenik ne more izražati

Cenik toplotniuh črpalk še zdaleč ne pove dovolj, da bi lahko vedeli kakšna opcija je najbolj primerna za naš objekt, temveč moramo biti pozorni na veliko stvari. Najbolje je, da začnemo s pregledom ponudb na tržišču in primerjavo posameznih modelov ter iskanje opcij, ki ustrezajo našim potrebam, lahko pa se obrnemo tudi na strokovnjake s tega področja. Pri tem raziskovanju oz povpraševanju izhajajmo iz svojih specifičnih potreb po talnem, stropnem ali stenskem ogrevanju oz sanitarnem ogrevanju v vgrajenem oz obstoječem bojlerju za obstoječe radiatorsko oz talno ogrevanje in na individualne lastnosti objekta in okolja v katerem se naš objekt nahaja. Te individualne potrebe so predvsem: ogrevalna površina, povprečna zimska oz poletna zunanja temperatura, izoliranost objekta, velikost bojlerja, cenik, itd. Tako bomo vedeli, kakšno toplotno črpalko potrebujemo, predvsem v smislu njene zmogljivosti glede na grelno moč (kW), ogrevalno površino, COP, izhodno temperaturo in mejnih temperatur, znotraj katerih je sposobna optimalne funkcionalnosti. Ker je delovanje toplotne črpalke zrak voda, odvisno iz notranjih in zunanjih enot, ki so locirane znotraj oz zunaj objekta, je pomembno, da smo pozorni tudi na dimenzije notranje oz zunanje enote, še v primeru, ko imamo omejitve s prostorskim razpolaganjem.


Ponudba in cena toplotne črpalke po posebnem ceniku z ORCA ugodnostmi

V našem podjetju Orca Energija d.o.o proizvajamo visokokakovostne in estetsko dovršene produkte, ki so v celoti proizvedeni v Sloveniji iz najboljših materialov, razpoložljivih na evropskem trgu. Ker so potrebo po ogrevanju oz hlajenju, prostorske kapacitete različne, svetujemo pri izboru najboljše kombinacije za vas. Nakup toplotne črpalke je zato sestavljen iz cene notranje enote in cene zunanje enote. Prav tako imamo v našem podjetju številne akcije ugodnosti in popuste, ki lahko v kombinaciji z Orca subvencijo oz subvencijo Eko sklada močno vplivata na končen cenik izbrane toplotne črpalke.


Naše podjetje je proizvajalec tako ogrevalnih, kot tudi toplotnih črpalk za sanitarno ogrevanje. Ogrevalne toplotne črpalke ORCA so nizkotemperaturne oz visokotemperaturne v izvedbi Coolwex Duo z 200 oz 300 litrskim vgrajenim bojlerjem tudi v Solarni oz Coolwex Mono izvedbi različnih dimenzij in zmogljivosti v kombinaciji z Fujitsu oz Mitsubishi Electric zunanjimi enotami. Ker s svojo proizvodnjo sledimo poslanstvu zniževanja stroškov ogrevanja in izboljšanja kvalitete življenja za vse, seveda nismo spregledali tistih, ki že imajo sisteme ogrevanja, vendar želijo učinkovitejšo, bolj ekonomično in bolj ekološko rešitev ogrevanja oz hlajenja. V ta namen smo naredili Orca Wave Composite - prigradno sanitarno toplotno črpalko (agregat) različnih zmogljivosti, ki predstavlja za vse tiste, ki imate svoj bojler.

VAS ZANIMA DELOVANJE TOPLOTNIH ČRPALK ZRAK VODA?

Značilnosti Mitsubishi Electric zunanjih enot

Mitsubishi Electric toplotne črpalke oz zunanje enote slovijo kot ene izmed najbolj zmogljivih zunanjih enot, katere optimalno delujejo tudi pri izredno nizkih temperaturah in na trgu dejansko nimajo prave konkurence. Cenik vseh izvedb njihovih zunanjih enot je zaradi svojih visokih zmogljivosti dokaj nizek glede na sorodne zunanje enote, ki ne morajo dosegati takih rezultatov. S svojo enkratno “Flash Injection Circuit” tehnologijo, sistemom proti odmrzovanju in tiho delovanju, z materiali ki absorbirajo vibracije dejansko predstavlja novo generacijo in pionirja na področju zunanjih enot, po kateremu se bodo v prihodnosti zagotovo zgledovali številni proizvajalci v prihodnosti.

toplotne črpalke zrak voda: cenik