Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka za sanitarno vodo: cena in višina prihranka

Cena toplotne črpalke za sanitarno vodo postaja vse dostopnejša, kar je zagotovo eden izmed razlogov, da se za to rešitev odloča vse več gospodinjstev. Razmišljate o njej tudi sami? Dobra informiranost je vsekakor osnovni pogoj za to, da izberete napravo, ki bo izpolnila vsa vaša pričakovanja. Pri primerjavi različnih možnosti bodite pozorni predvsem na grelno število, ki je običajno označeno s kratico COP.

PREVERITE CENIK TOPLOTNIH ČRPALK ZA SANITARNO VODO


Toplotna črpalka za sanitarno vodo: cena ogrevanja se bo bistveno znižala

Mesečni stroški bivanja so pogosto zelo visoki. Na srečo pa jih lahko z nekaj preprostimi spremembami že kmalu močno zmanjšate. Ena izmed teh sprememb je zagotovo obtočna toplotna črpalka. Cena ogrevanja sanitarne vode s toplotno črpalko se je v gospodinjstvih, kjer so se že odločili za njeno vgradnjo, občutno znižala. Da bi ugotovili, kako velike prihranke je mogoče pričakovati/kako hitro se vam bo naložba povrnila, morate, kot že omenjeno, preučiti predvsem grelna števila. Učinkovitejša ko je obtočna črpalka za sanitarno vodo, višje je grelno število COP, posledično pa je nižja cena ogrevanja.

toplotna črpalka za sanitarno vodo z vodenim zrakom - cena


Možna obtočna toplotna črpalka za sanitarno vodo brez bojlerja

Cena, ki jo boste morali odšteti za vgradnjo, je odvisna od različnih dejavnikov. Ena izmed možnosti je npr. obtočna toplotna črpalka za sanitarno vodo brez bojlerja. Cena je v tem primeru pričakovano nekoliko nižja, saj napravo povežete z že obstoječim bojlerjem, če je seveda primeren za to. Če niste prepričani, ali je ta rešitev možna v vašem domu, vam priporočamo, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo na podlagi konkretnih informacij predlagal najboljšo opcijo.


Prednost, ki jo ima toplotna črpalka za sanitarno vodo z vodenim zrakom

Zelo priljubljena izbira je zagotovo toplotna črpalka za sanitarno vodo z vodenim zrakom. Njena najpomembnejša odlika je, da gre skorajda za dve napravi v eni sami. Poleg tega, da ogreva sanitarno vodo, namreč obenem ohlaja poljubni prostor v vašem domu. Obtočna toplotna črpalka za sanitarno vodo z vodenim zrakom je zato še posebej primerna, če imate denimo klet, v kateri shranjujete pridelek. Cena je torej pri tej izvedbi resnično izjemno ugodna, saj dobite kar dve različni »funkciji«, ne da bi morali za to kupiti tudi dve napravi.

obtočna črpalka za sanitarno vodo brez bojlerja


Ugodna obtočna toplotna črpalka za sanitarno vodo: cenik vas bo prepričal

Je možna tako kakovostna kot cenovno dostopna obtočna toplotna črpalka za sanitarno vodo? Cenik toplotnih črpalk za sanitarno vodo, ki smo ga za vas pripravili v podjetju Orca Energija, vas bo prepričal, da je ta kombinacija vsekakor izvedljiva. Cene na našem ceniku so oblikovane z željo, da bi bile energetsko varčne rešitve dostopne čim širšemu krogu kupcev. Pri pregledovanju cen morate upoštevati še dejstvo, da gre za naprave, ki vam letno prinesejo vse do 60-odstotne prihranke v primerjavi s trenutno porabo. Naše obtočne toplotne črpalke za sanitarno vodo po ugodni ceni sicer delujejo vse do vstopne temperature zraka -10 stopinj Celzija. Primerne so tako za manjša gospodinjstva kot za tista, kjer živi večje število ljudi, zato je potreba po primerno ogreti sanitarni vodi seveda precej večja. Aktivna antilegionelna zaščita pa bo poskrbela za popolno neoporečnost vode. Na voljo smo vam za vsa dodatna vprašanja, povezana z vgradnjo toplotne črpalke, ceno, lastnostmi posameznih modelov ipd. Pri vseh 300-litrskih modelih toplotnih črpalk za sanitarno vodo si je mogoče ob nakupu zagotoviti kar 450 evrov Orca subvencije. Cena toplotne črpalke za sanitarno vodo brez bojlerja bo torej še posebej nizka. Seveda pa vam ponujamo garancijo na naprave iz naše ponudbe, in sicer kar do 5 let. V primeru kakršnih koli težav pa se lahko kadar koli obrnete na naš servis, ki vam nudi hitro pomoč. Naši izkušeni serviserji bodo poskrbeli tudi za to, da bo redni letni servis toplotne črpalke za sanitarno vodo izveden zares profesionalno.