Pošlji povpraševanje

Ugoden nakup toplotne črpalke - pogled na cenik dokaz, da je cena res ugodna

Cenik toplotne črpalke najdete na spletni strani. Toplotne črpalke predstavljajo energetsko najučinkovitejši način ogrevanja in hlajenja, saj za svoje delovanje uporabljajo obnovljive vire toplote v naši okolici. Zemlja, voda in zrak vsebujejo koristno toploto, ki se s pomočjo sončnih žarkov nenehno obnavlja. Iz vseh teh virov toplotna črpalka na obroke pridobiva toploto in jo nato prenese v hišo, kjer jo dvigne na potrebno raven, da segreje objekt ali sanitarno vodo. Toplotne črpalke iz obnovljivih virov pridobijo okoli 75% zahtevane energije, hkrati pa ustvarijo manjšo količino emisij CO2 kot ostale naprave, ki služijo ogrevanju in uporabljajo fosilna goriva. S pomočjo toplotne črpalke lahko tako stroške za ogrevanje hiše zmanjšamo tudi za polovico. Varčno ogrevanje hiše s toplotno črpalko pa dosežemo tudi s priključitvijo toplotne črpalke na centralno ogrevanje.

cena toplotne črpalke zemlja voda


Vas zanima cena toplotne črpalke? Cenik sicer navaja zgolj informativne cene toplotnih črpalk, saj je končni strošek odvisen predvsem od izvedbe, opreme in kakovosti vgrajenih komponent. Kljub dejstvu, da je investicija v ogrevanje s toplotno črpalko v primerjavi z drugimi načini ogrevanja nekoliko višja, je toplotna črpalka vsekakor naložba v prihodnost, saj se vam bo investicija zaradi nižjih stroškov ogrevanja kmalu povrnila. Poleg tega je toplotna črpalka subvencionirana s strani Eko sklada.

Najcenejše toplotne črpalke za sanitarno vodo - toplotna črpalka zrak voda

Glede na vir toplote ločimo toplotno črpalko zemlja voda, toplotno črpalko voda voda in toplotno črpalko zrak voda. Slednja je najpogostejša izbira za ogrevanje sanitarne vode. Ne samo, da gre za najcenejše toplotne črpalke za sanitarno vodo, toplotna črpalka zrak voda za ogrevanje sanitarne vode je zelo koristna, saj z njo tekoča voda izredno hitro postane topla. Zrak je vir toplote, ki ga ne moremo nikoli povsem izčrpati, hkrati pa je povsod na voljo. Toplotna črpalka zrak voda lahko poleg toplote zunanjega zraka izkorišča tudi toploto notranjega zraka. Ker za namestitev ni treba vrtati vrtin ali polagati horizontalnih kolektorjev, kot je to praksa pri toplotnih črpalkah zemlja/voda in voda/voda, je temu primerna tudi nižja cena. Toplotne črpalke zrak voda se ponaša tudi s preprosto in poceni montažo, cenik pa vas bo prepričal, da je ugodno tudi kasnejše vzdrževanje, saj so vsi deli enostavno dostopni.

Servis toplotne črpalke - cenik priča o ugodni ceni

Toplotne črpalke so tehnično zahtevne naprave, ki so izpostavljene različnim vremenskim pogojem in prahu, zato je redno vzdrževanje oz. servisiranje nujno za zanesljivo delovanje ter dolgo življenjsko dobo brez okvar. Z rednim vzdrževanjem zagotavljamo visok izkoristek delovanja toplotne črpalke, znižamo stroške porabljene električne energije in se izognemo okvaram ter stroškom popravil. Redni servis toplotne črpalke (preverite cenik toplotnih črpalk) je v primerjavi s popravilom nevzdrževane toplotne črpalke bistveno cenejši.

Toplotne črpalke - cenik servisa


Redni letni servis toplotne črpalke zajema:

 • vizualni pregled toplotne črpalke in instalacije;
 • pregled izmenjevalca zunanje enote in čiščenje;
 • pregled in izpiranje odvoda kondenza;
 • kontrolo tlaka hladilnega plina;
 • pregled in kontrolo električnih komponent;
 • kontrolo delovanja elektromotorjev (kompresor, ventilatorji);
 • kontrola tlakov v sistemu;
 • tesnost spojev na instalacijah;
 • kontrolo vodnih filtrov in ekspanzijske posode;
 • čiščenje vodnega filtra po potrebi;
 • kontrolo delovanja bojlerja/zalogovnika sanitarne vode;
 • kontrolo vodovodnega dela instalacije;
 • funkcionalni pregled in test toplotne črpalke.

Vas zanima cenik za servis toplotne črpalke zemlja voda? Cenik navaja cene za redni letni servis toplotne črpalke glede na tip naprave. Redno vzdrževana toplotna črpalka bo porabila manj električne energije in bo delovala brezhibno, ko jo boste najbolj potrebovali.

PREVERITE CENIK SERVISA TOPLOTNIH ČRPALK


Razmišljajte varčno in ekološko. Odločite za nakup toplotne črpalke. Cenik vas bo prepričal, da cena toplotne črpalke še nikoli ni bila tako ugodna. Obiščite nas na spletu ali v naši poslovalnici.