Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka zrak voda za centralno ogrevanje - kakšen je izkoristek?


Centralno ogrevanje s toplotno črpalkoToplotna črpalka zrak voda za centralno ogrevanje predstavlja enega najbolj ugodnih načinov ogrevanja v primerjavi z drugimi viri ogrevanja. Sprva nekoliko večja finančna investicija se vam bo povrnila v kratkem času, saj je ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda cenovno zelo ugodno. In ne le to, za svoje delovanje porabi izredno malo električne energije. V podjetju Orca Energija d. o. o. se ukvarjamo s proizvodnjo toplotnih črpalk za ogrevanje in toplotnih črpalk za sanitarno vodo. Naše delovanje je usmerjeno k zniževanju stroškov ogrevanja in izboljšanju kvalitete življenja. Vabimo vas, da nas obiščete in izveste vse o delovanju in izkoristku toplotne črpalke zrak voda za centralno ogrevanje.

VEČ O TOPLOTNI ČRPALKI VODA VODA


Toplotna črpalka - izkoristek toplotne črpalke zrak voda

Toplotna črpalka zrak voda za centralno ogrevanje vam ponuja najboljše razmerje med investicijo in prihranki. Naše toplotne črpalke zrak voda Orca Coolwex imajo odličen izkoristek, saj dosegajo tako visoka grelna števila (COP), da so primerljive tudi s cenovno dražjimi sistemi. Pri nakupu toplotne črpalke je posebno pozornost potrebno nameniti prav izkoristku oziroma učinkovitosti. Izkoristek toplotne črpalke pomeni, kakšna je kapaciteta ogrevanja v primerjavi s porabljeno električno energijo. Pomembno je poudariti, da je izkoristek toplotne črpalke odvisen od razlike v temperaturi znotraj in zunaj objekta in ni konstanten.


Katero toplotno črpalko zrak voda izbrati? Ponudba toplotnih črpalk

Ogrevanje s toplotno črpalko zrak vodaSte se odločili za nakup toplotne črpalke pa ne veste, katero izbrati? V naši ponudbi boste našli naslednje toplotne črpalke zrak voda: visokotemperaturne toplotne črpalke, ki so namenjene ogrevanju hiše oziroma celotnega stanovanja z radiatorakim ogrevanjem ter ogrevanju sanitarne vode v vgrajenem bojlerju (odlična rešitev za obnovo starejših in slabše izoliranih objektov), nizkotemperaturne toplotne črpalke zrak voda, ki predstavljejo odlično rešitev za ogrevanje hiše s talnim gretjem, nizkotemperaturnimi radiatorji, stenskim ali stropnim ogrevanjem ter za ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem bojlerju (primerne so za novogradnje in dobro izolirane objekte) ter toplotne črpalke za večje objekte.