Toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo - cenik priča o ugodni ceni

Cenik toplotnih črpalk priča, da je cena vse bolj dostopna, ponuja energetsko najučinkovitejši način ogrevanja in hlajenja, saj za svoje delovanje uporablja obnovljive vire toplote v naši okolici. Zemlja, voda in zrak vsebujejo koristno toploto, ki se s pomočjo sončnih žarkov nenehno obnavlja. Iz vseh teh virov toplotna črpalka pridobiva toploto in jo nato prenese v hišo, kjer jo dvigne na potrebno raven, da segreje objekt ali sanitarno vodo. S toplotno črpalko tekoča voda izredno hitro postane topla.


Toplotna črpalka (cenik na voljo na spletni strani) iz obnovljivih virov pridobi okoli 75% zahtevane energije, hkrati pa ustvari manjšo količino emisij CO2 kot ostale naprave, ki služijo ogrevanju in uporabljajo fosilna goriva. S pomočjo toplotne črpalke lahko tako stroške za ogrevanje hiše ali stanovanja zmanjšamo tudi za polovico. Ogrevanje stanovanja ali hiše s toplotno črpalko pa je lahko še bolj ekonomično, če toplotno črpalko priključimo na centralno ogrevanje.

toplotna črpalka za sanitarno vodo (zrak voda) - cenik

Toplotna črpalka za sanitarno vodo sodeč po ceniku izjemno varčna rešitev

Cena toplotne črpalke je odvisna od različice naprave, prav vsaka pa zagotavlja znaten prihranek, zato se vam bo ta dolgoročna investicije sčasoma povrnila. Glede na vir toplote ločimo toplotne črpalke za sanitarno vodo voda voda, zemlja voda in zrak voda. Slednja je najpogostejša različica, saj je toplotna črpalka zrak voda primerna tudi za radiatorsko ogrevanje, ki še vedno velja za najbolj razširjen način ogrevanja.


Investicijsko najcenejša vrsta toplotnih črpalk so toplotne črpalke za sanitarno vodo zrak voda. Cenik vas bo o tem zagotovo prepričal. Zrak je vir toplote, ki ga ne moremo nikoli povsem izčrpati, hkrati pa je povsod na voljo. Toplotna črpalka zrak voda lahko poleg toplote zunanjega zraka izkorišča tudi toploto notranjega zraka. Ker za namestitev ni treba vrtati vrtin ali polagati horizontalnih kolektorjev, kot je to praksa pri toplotnih črpalkah zemlja/voda in voda/voda, je temu primerna tudi nižja cena. Toplotna črpalka zrak voda se ponaša tudi s preprosto in poceni montažo, cenik pa vas bo prepričal, da je ugodno tudi kasnejše vzdrževanje, saj so vsi deli enostavno dostopni.


Toplotne črpalke so tako racionalne, da njihovo vgradnjo subvencionira tudi država z nepovratnimi sredstvi. Eko sklad prek finančnih spodbud subvencionira tako nakup in kot tudi montažo toplotnih črpalk. Cena investicije v toplotno črpalko bo tako že v začetku bistveno nižja.

servis toplotnih črpalk - cenik

Servis toplotne črpalke enkrat letno izboljša udobje in zmanjša stroške elektrike

Toplotne črpalke so tehnično zahtevne naprave, ki so izpostavljene različnim vremenskim pogojem in prahu, zato je redno vzdrževanje oz. servisiranje nujno za zanesljivo delovanje ter dolgo življenjsko dobo brez okvar. Z rednim vzdrževanjem zagotavljamo visok izkoristek delovanja toplotne črpalke, znižamo stroške porabljene električne energije in se izognemo okvaram ter stroškom popravil. Redni servis toplotne črpalke je v primerjavi s popravilom nevzdrževane toplotne črpalke bistveno cenejši.

Redni letni servis toplotne črpalke zajema:

 • vizualni pregled toplotne črpalke in instalacije;
 • pregled izmenjevalca zunanje enote in čiščenje;
 • pregled in izpiranje odvoda kondenza;
 • kontrolo tlaka hladilnega plina;
 • pregled in kontrolo električnih komponent;
 • kontrolo delovanja elektromotorjev (kompresor, ventilatorji);
 • kontrola tlakov v sistemu;
 • tesnost spojev na instalacijah;
 • kontrolo vodnih filtrov in ekspanzijske posode;
 • čiščenje vodnega filtra po potrebi;
 • kontrolo delovanja bojlerja/zalogovnika sanitarne vode;
 • kontrolo vodovodnega dela instalacije;
 • funkcionalni pregled in test toplotne črpalke.

Vas zanima servis toplotne črpalke za snaitarno vodo, npr. Termotehnika? Cenik navaja cene za redni letni servis toplotne črpalke glede na tip naprave. Redno vzdrževana toplotna črpalka bo porabila manj električne energije in bo delovala brezhibno, ko jo boste najbolj potrebovali.