Tračna žaga za razrez profilov je lahko gravitacijska ali dvostebrna

Tračna žaga se uporablja za razrez raznih profilov, palic in drugih polnih materialov. Modeli, ki jih imamo v naši prodajnem programu se razlikujejo med seboj po izvedbi in po stopnji avtomatizacije. Pri nas dobite zmogljive in učinkovite tračne žage za kovino Bomar, ki so na tržišču že več kot 25 let. Nudimo gravitacijske in dvostebrne modele, ki imajo manualno, polavtomatsko ali avtomatsko delovanje. Naš prodajni program zajema tudi razne dodatke kot so listi, olja in emulzije za mazanje, stroje za alu in pvc, brusilnike, ščetalnike, merila, posnemovalce robov in odsesovalne filtrirne naprave.

Za optimalno delovanje tračne žage za kovino je pomembna ustrezna izbira lista

Na rezultat rezanja tračnih žag za profile vplivajo razni faktorji. Najpomembnejša je pravilna izbira lista, ki je odvisna od velikosti preseka in vrste obdelovanca, prav tako je potrebno upoštevati kvaliteto materiala obdelovanca. Vsi ti parametri vplivajo na izbor kvalitete lista in njegovo ustrezno ozobljenje. Izbira ustreznega ozobljenja, ki je število zob na colo v odvisnosti od premera in vrste obdelovanca, je najpomembnejša pri uporabi bimetalnih listov. V našem prodajnem programu imamo visoko kvalitetne bimetalne liste švedskega proizvajalca Hakansson. Za optimalen rezultat rezanja je potrebno pravilno izbrati list za tračno žago za kovino, pravilno mora biti izbran rezalni pritisk, zagotovljeno mora biti zadostno hlajenje, pri namestitvi novega lista je zelo pomembno, da je napetost lista ustrezna, vodila lista morajo biti nameščena čim bližje obdelovancu, list je potrebno na začetku pravilno uteči. Pri nas lahko dobite tri vrste listov: Allpower, Commander, Powermax. Po naših izkušnjah najbolj priporočamo uporabo kombiniranega - variabilnega ozobljenja listov, ki pri delu zagotavlja najmanjše vibracije pri širokem spektru oblik in presekov obdelovancev.

horizontalne tračne žagevertikalna tračna žaga

Prenosne tračne žage za kovino imajo lahko ravni ali kotni rez

Prenosne tračne žage za kovino se uporabljajo v delavnicah in na terenu. Narejene so iz kvalitetnih materialov, ki zagotavljajo vzdržljivost in dolgo uporabno dobo. Glede na izvedbo so lahko ročne, polavtomatske in avtomatske, imajo pa lahko ravni ali kotni rez. Manualna izvedba je zasnovana na nagibni tehniki, kar pomeni, da je podajanje izvedeno s pomočjo teže loka. Pri različici za ravni rez, loka ni mogoče zasukati, je pa vseeno mogoče rezati pod kotom in sicer tako, da se obrača čeljust primeža. Ravnost reza je zagotovljena z natančnimi vodili lista in vodilnimi kolesi, ki so odporni na obrabo. Pri različici za kotni rez pa ima lok možnost zasuka v obe smeri za kot do 60°. Nekateri modeli tračnih žag za kovino imajo brezstopenjsko nastavljivo hitrost lista, čistilno ščetko za čiščenje medzobja, ročno brezstopenjsko nastavljanje kota rezanja z odčitavanjem na skali. Polavtomatski modeli so zasnovani na nagibni tehniki s podajanjem, s pomočjo teže loka. Ločimo dva modela glede na vrsto reza: ravni rez in kotni rez do 60°. Funkcije, ki so vpenjanje obdelovanca, regulacija hitrosti spuščanja loka so regulirane hidravlično. Ko je rezanje zaključeno, se samodejno dvignejo v zgornji položaj. Avtomatski modeli imajo avtomatizirano vpenjanje in podajanje obdelovancev in spuščanje loka. Delavec v stroj vstavi material, nastavi želeno dolžino odreza ter želeno število oziroma količino kosov.

Poleg horizontalne tračne žage obstaja tudi vertikalna različica za razrez kovin

Dvostebrne ali horizontalne tračne žage so lahko polavtomatske ali avtomatske. Pri polavtomatskih se lok premika hidravlično na prednapetih linearnih vodilih, ki so brezzračni. Višina dviga loka se regulira z nastavitvenim vijakom in nonijem. Sprednja vodilna roka tračne žage je nastavljiva na velikost obdelovanca. Imajo avtomatsko kontrolo rezalnega pritiska in podajanja s sistemom ADFR, ki omogoča optimalne parametre in dolgo uporabno dobo lista. Sistem spremlja parametre in njihovo korekcijo v realnem času. Poleg vseh lastnosti polavtomatskega modela, ima avtomatski model še integriran podajalni sistem z enkratnim podajalnim hodom, ki je večkrat ponovljiv. Obdelovanec vpne primež pred in za listom, kar zagotavlja trdno vpetje in kratek ostanek materiala. Tračna žaga ima visual dialog krmilni sistem z velikim zaslonom in folijsko tipkovnico, CNC-krmilje pa je nameščeno na krmilnem pultu. Več na spletni stranihttps://www.storma.si/