Kako se je najbolje spopasti z izbiro ležišča?

Nakup ležišča je dokaj zahtevna naloga, saj je prav od ležišča odvisen naš spanec, ki je za vsakega posameznika izjemno pomemben. Med spancem si namreč naše telo spočije in si nabere energije za izzive, ki nas čakajo v naslednjem dnevu.

Pri izbiri ležišča enoznačnega odgovora ni. Veliko ljudi se sprašuje ali potrebujejo mehko ali trdo ležišče. Resnica je, da vsak potrebuje takšno ležišče, kot ustreza njemu samemu. Ležišče mora telesu ponujati zadosti opore, da se bo telo med spanjem lahko sprostilo ter si nabralo dovolj energije, poleg tega pa je zaželeno, da je ležišče sestavljeno iz naravnih materialov, ki dihajo in so tako koži prijazni.

Dan danes se ljudje večinoma odločajo za ležišča z žepkastimi vzmetmi, lateks ležišča ali ležišča iz spominske pene. Za katero ležišče se bomo odločili je odvisno od nas samih. Vsako od naštetih ležišč ima svoje prednosti in slabosti s katerimi se moramo, pred nakupom ležišča, seznaniti.

Več o ležiščih za odrasle in otroke >>>

Jogi ležišča

Otroško ležišče z žepkastimi vzmetmi

Ali moramo biti pri nakupu otroškega ležišča pozorni na posebnosti?

Še posebej pa je izbira ležišča pomembna, kadar jogi ležišče kupujemo za otroke, otrok se namreč še razvija, spanec pa je zanj prav zaradi trajajočega razvoja, še veliko bolj pomemben. Pri izbiri otroškega ležišča moramo paziti tudi, da izberemo ležišče, ki sovpada z velikostjo postelje, saj lahko v nasprotnem primeru manjši otrok pade med rob postelje in ležišče ter se tako poškoduje. Zaželeno je tudi, da si priskrbi pregrinjalo za otroško ležišče, ki ga bo tako veliko enostavneje očistiti.