Pošlji povpraševanje

Visokotemperaturna toplotna črpalka enostaven in izjemno varčen način ogrevanja

Visokotemperaturna toplotna črpalka tako kot nizkotemperaturna toplotna črpalka sprejema toplotno energijo iz okolice (zrak, zemlja, voda) in jo s pomočjo kompresorja poviša na višji temperaturni nivo ter tako ogreva vodo. Toplotne črpalke lahko znižajo račun za ogrevanje tudi do 70 % v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje, poleg tega pa zmanjšajo emisije CO2 tudi za več kot 70 %. Z vgradnjo toplotne črpalke tako ne boste samo privarčevali pri stroških za ogrevanje, temveč boste v veliki meri pripomogli tudi k znižanju obremenitve okolja s CO2.

Visokotemperaturne toplotne črpalke Orca


Visokotemperaturne toplotne črpalke, npr. zrak voda, so posebej zasnovane za radiatorje in visoke temperature vode v ogrevalnem sistemu. Primerne so za starejše in slabše izolirane objekte.

Visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda - ogrevanje s pomočjo zraka

Zrak je neizčrpen vir energije in je na voljo povsod, zato so visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda med najbolj ekološkimi in varčnimi viri pridobivanja toplote. Visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda tako za ogrevanje stanovanja ali pripravo sanitarne vode izkoriščajo toploto iz zraka. Sanitarna visokotemperaturna toplotna črpalka je izvedena tako, da je nameščena na grelnik vode. Ogreje lahko tudi do 1400 litrov vode na dan. Največja ekonomična prednost visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda je, da porabi trikrat manj električne energije kot klasični električni grelci oz. grelniki. Manj nalaganja vodnega kamna in manjše toplotne izgube v hranilniku vode in ceveh pa dosežemo s tem, da vodo segrevamo na največ 55°C.


Visokotemperaturna toplotna črpalka zrak voda lahko medtem za svoje delovanje koristi tudi toploto notranjega zraka. Primerno jo je namestiti v klet, v kateri želimo vzdrževati stalno temperaturo + 3 °C, ali na podstrešje, kjer temperatura zraka redko pade pod 0 °C.

Visokotemperaturna toplotna črpalka primerna tudi za radiatorsko ogrevanje

Visokotemperaturne toplotne črpalke predstavljajo odlično izbiro za ogrevanje celotnega stanovanja z radiatorskim ogrevanjem ter ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem bojlerju. Obenem pa je odlična rešitev tudi za obnovo starejših in slabše izoliranih objektov.

Radiatorji, grelna telesa, ki oddajajo toploto s konvekcijo in sevanjem, so najpogostejša ogrevalna telesa, po katerih se toplota prenaša iz centralnega sistema. Zaradi sodobne oblike in širokega barvnega spektra je radiator pogosto tudi del pohištvene opreme. Ogrevanje doma in sanitarne vode z radiatorji je danes še vedno precej razširjeno, za čim nižje stroške ogrevanja pa lahko poskrbimo s toplotno črpalko.

Visokotemperaturna toplotna črpalka - cene


Za čim bolj učinkovito radiatorsko ogrevanje z visokotemperaturno toplotno črpalko je zelo priporočljivo, da povečamo površino radiatorjev oziroma jih ustrezno dimenzioniramo in s tem znižamo temperaturo, potrebno za njihovo ogrevanje, strošek pa se pri obratovalnih stroških toplotne črpalke za sanitarno vodo in radiatorsko ogrevanje povrne v letu do dveh.

Cena visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda najbolj ugodna - preverite cenik

Cena visokotemperaturne toplotne črpalke je odvisna od različice naprave, prav vsaka pa zagotavlja znaten prihranek, zato se vam bo ta dolgoročna investicije sčasoma povrnila, hkrati pa boste naredili nekaj za okolje. Investicijsko najcenejša vrsta toplotnih črpalk so visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda. Ker za namestitev ni treba vrtati vrtin ali polagati horizontalnih kolektorjev, kot je to praksa pri toplotnih črpalkah zemlja/voda in voda/voda, je temu primerna tudi nižja cena visokotemperaturne toplotne črpalke. Toplotne črpalke odlikuje tudi enostavna in poceni montaža, ugodno pa je tudi kasnejše vzdrževanje, saj so vsi deli enostavno dostopni. Za izris celotne slike si oglejte cenik visokotemperatirnih toplotnih črpalk in vseh ostalih povezovalnih sistemov.

KAJ VPLIVA NA CENE VISOKOTEMPERATURNIH TOPLOTNIH ČRPALK?


V veliko pomoč pri znižanju stroškov za nakup toplotne črpalke je lahko tudi subvencija, ki jo ponuja Eko sklad. Ta prek finančnih spodbud subvencionira tako nakup in kot tudi montažo toplotnih črpalk, kot je npr. visokotemperaturna toplotna črpalka zrak voda. Cena investicije bo tako že v začetku bistveno nižja.