Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka zrak voda - cena investicije se kmalu povrne

Cena za toplotno črpalko je danes vse bolj dostopna, sodi med najbolj ekonomične in ekološko osveščene načine ogrevanja. Omogoča nam ogrevanje našega doma in pripravo tople sanitarne vode, hkrati pa lahko toplotna črpalka naš dom tudi ohladi. Cena je pri nakupu toplotne črpalke vsekakor pomemben dejavnik, ni pa edini. Na toplotno črpalko namreč moramo gledati kot na dolgoročno investicijo.


Toplotna črpalka je kljub dejstvu, da je njena cena v primerjavi z drugimi načini ogrevanja višja, naložba v prihodnost. Investicija se vam bo zaradi nižjih stroškov ogrevanja kmalu povrnila. Toplotna črpalka namreč za svoje delovanje potrebuje le 25 % električne energije, preostalih 75 % pa črpa iz okolja - iz zraka, vode in zemlje. Glede na toplotni vir ločimo različne tipe toplotnih črpalk, vsi pa imajo podobne lastnosti in bolj ali manj tudi enake prednosti. Bistvena razlika je v njihovi ceni, ki pa bistveno vpliva tudi na to, v kolikšnem času se vam bo investicija povrnila.

CENA VRHUNSKIH TOPLOTNIH ČRPALK JE LAHKO PRAV TAKO NIZKA


Toplotna črpalka vam bo na dolgi rok prihranila izjemno veliko sredstev, namenjenih ogrevanju. Cena toplotne črpalke je odvisna predvsem od izvedbe in opreme ter kakovosti vgrajenih komponent. Če na primer želimo, da bi naša toplotna črpalka ogrevala samo sanitarno vodo, bo cena investicije nižja. V veliko pomoč pri znižanju stroškov za nakup toplotne črpalke je lahko subvencija za ogrevanje, ki jo ponuja Eko sklad.

Toplotna črpalka zrak voda - cena v primerjavi z ostalimi različicami najnižja

Toplotna črpalka zrak voda, katere cena je še zlasti ugodna v podjetju Orca d.o.o., predstavlja najpogostejšo izbiro, saj gre za najcenejšo toplotno črpalko. Toplotna črpalka ne zahteva ne vodnega vira ne velikih površin, za svoje delovanje pa izkorišča zunanji zrak. Zrak je vir toplote, ki ga ne moremo nikoli povsem izčrpati, hkrati pa je povsod na voljo. Ne samo, da je cena toplotne črpalke zrak voda najugodnejša, toplotna črpalka omogoča tudi enostavno in poceni vzdrževanje.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo - termotehnika (cena)


Pravilno zasnovana toplotna črpalka nam zagotavlja nemoteno delovanje tudi do 25 let. Pri tem sta pomembni tako velikost kot moč toplotne črpalke. Za dobro toplotno izolirano povprečno enodružinsko hišo (grajeno po veljavnih predpisih o toplotni zaščiti) je dovolj močna toplotna črpalka zrak voda 8 kW. Cena takšne toplotne črpalke je odvisna še od drugih dejavnikov, zato se je pred nakupom toplotne črpalke dobor posvetovati s strokovnjaki. Ti vam bodo tudi svetovali, kakšna velikost bi bila za vas najbolj primerna. Ali bo dovolj toplotna črpalka z 200 l bojlerjem, katere cena je še zlasti v podjetju Orca zelo ugodna, ali pa boste morda potrebovali večjo toplotno črpalko.

Toplotna črpalka zrak voda primerna tudi za ogrevanje sanitarne vode

Toplotna črpalka zrak voda se lahko uporablja tudi za ogrevanje sanitarne vode, saj je nameščena na grelnik vode. Ogreje lahko tudi do 1400 litrov vode na dan. S stališča ekonomičnosti je največja prednost sanitarne toplotne črpalke zrak voda v tem, da porabi trikrat manj električne energije kot klasični električni grelci oz. grelniki, saj kar tri četrtine potrebne energije prispeva zrak.


Toplotna črpalka zrak voda lahko medtem za svoje delovanje koristi tudi toploto notranjega zraka. Primerno jo je namestiti v klet, v kateri želimo vzdrževati stalno temperaturo + 3 °C, ali na podstrešje, kjer temperatura zraka redko pade pod 0 °C.

Toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo Termotehnika - ugodna cena

Toplotna črpalka za sanitarno vodo Termotehnika (cena je sodeč po ceniku zelo ugodna) je izdelana na podlagi dolgoletnih izkušenj, a ob uporabi najsodobnejših tehnologij. Vgrajene komponente so primerljive s komponentami vseh največjih svetovnih proizvajalcev toplotnih črpalk in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo naprave.

Če vas zanimata nizka poraba električne energije in velika energetska učinkovitost, potem so toplotne črpalke zrak voda cenovno ugodna in predvsem prava rešitev za vas. Ugodna cena za toplotno črpalko vrhunske kakovosti vas čaka v naši trgovini. Na voljo pa smo vam tudi na spletu. Vabljeni.

toplotna črpalka zrak voda: cena za 200 l bojler