Toplozračni kamini omogočajo kakovostno in hitro ogrevanje prostora

Alternativni vir ogrevanja stanovanja predstavljajo tudi toplozračni sobni kamini, ki nudijo kakovostno in hitro ogrevanje prostora. Ogrevajo lahko tako glavni prostor kot tudi sosednje prostore, in sicer z naravnim kroženjem toplega zraka. Možno pa je tudi prisilno izpihovanje zraka z ventilatorji. Toplozračni kamini ne skrbijo le za ogrevanje našega bivališča, pač pa v prostor prinesejo tudi čar ognja in kamna. Le kdo se ne bi sprostil ob pogledu na prasketajoči ogenj za steklenimi vratci?

TOPLOZRAČNI KAMINI NA PELETE - NA POT D.O.O.


Toplozračni kamin je sestavljen iz kaminskega kurišča in kaminskega vložka s sistemom dimovodnih cevi in toplozračnih rešetk. Kaminski vložki so praviloma izdelani iz naravnih materialov, ki ne akumulirajo toplote. To so predvsem kamen, železo, plinobeton (siporeks) in mavčne plošče. Kaminski vložki so pravzaprav postali nepogrešljivi del toplozračnega kamina, saj mu zagotavljajo veliko večji izkoristek, obenem pa lahko regulirajo dovod zraka in odvod v dimnik. Poleg sevanja toplote ognja skozi vratca se ogreva tudi zrak okoli vložka, ki se potem izpihuje preko rešetk v prostor. Toplozračni kamin - cenik.

TOPLOZRAČNI KAMINI NORDICA

Toplozračni kamini Na potToplozračni kamini prostor segrejejo prej kot v eni uri, zato je takšen način ogrevanja zelo primeren za današnji hitri način življenja. V podjetju Na pot d.o.o. so vam na voljo tudi toplozračni kamini na pelete znanih proizvajalcev.

Toplozračni kamini na pelete - prijazni do uporabnika

Toplozračni kamini na pelete uporabljajo gorivo iz biomase, ki jo sestavljajo fino mleti lesni odpadki iz vseh vrst lesa. Biomaso pod visokim pritiskom stiskajo in oblikujejo v lesene palčke. Les je obnovljivi vir energije, ki je relativno poceni. Dodatne prednosti tovrstnega kuriva so tudi maksimalni toplotni učinek, čisto izgorevanje in minimalna emisija škodljivih snovi.

Toplozračni kamini na pelete pa so s svojo preprosto uporabo prijazni tudi do uporabnika. Vgrajen avtomatizem namreč omogoča popolnoma samodejno delovanje. Vse, kar mora narediti uporabnik, je napolniti zalogovnik in pritisniti na gumb za vklop. Ogrevalne naprave - kaimini ali peči, se nato vklopijo in izklopijo po programu, ki ga uporabnik nastavi na termostatu.

Vabljeni na našo spletno stran!