Pošlji povpraševanje

Električno ogrevanje - ugodno in preprosto

Poletje se počasi končuje in prehod v jesen je navadno čas, ko začnemo ljudje intenzivneje razmišljati o ogrevanju. Električno ogrevanje je ena izmed možnosti, ki ima v primerjavi z drugimi vrstami ogrevanja kar nekaj prednosti. Predvsem je pri odločitvi za vrsto ogrevanja pomemben podatek, da je strošek za gretje doma ali poslovnih prostorov eden najvišjih v gospodinjstvu. Za ogrevanje na elektriko seveda velja enako, kot za ostale tipe: če je objekt ustrezno izoliran in je celoten sistem centralnega ogrevanja zasnovan optimalno, so stroški nižji.

Električna peč VaillantOgrevanje na elektriko je praktično in cenovno ugodno

Če se odločite za centralno ogrevanje na elektriko (peč, ki se priključi na sistem centralnega gretja), imate na voljo dve možnosti: električne radiatorje in talno gretje. Električno peč namestimo na steno in deluje kot katera koli druga centralna enota centralnega ogrevanja. Centralno električno ogrevanje pa v primerjavi z drugimi vrstami ne potrebuje dimnika, cisterne za olje ali drvarnice, poleg tega pa sama zaseda zelo malo prostora. Prostore lahko ogrevate tudi z električnimi kaloriferji ali električnimi grelci. Predvsem v primerjavi z ogrevanjem na olje, utekočinjen naftni plin in termoakumulacijsko pečjo veliko prihranite, občutno cenejša pa je tudi začetna investicija. Pri novogradnji za gretje 150 m2 vas v eni kurilni sezoni utekočinjen naftni plin stane še enkrat toliko, kurilno olje pa je za tretjino večji strošek.

Talno električno ogrevanje

Ena izmed možnosti, ki jo ponuja električno ogrevanje, je tudi talno gretje na elektriko. Lahko služi kot dodatno ali osnovno ogrevanje. Polaganje grelne kabelske preproge je relativno preprosto. Nikakor ni namenjena samo novogradnjam, položimo jo namreč lahko tudi na stari pod in čeznjo namestimo novega. Vsekakor je električno gretje v vseh svojih oblikah možnost, o kateri je vredno razmisliti.

Na pot, d. o. o. | Električno ogrevanje, ogrevanje na elektriko - povezave do naše spletne strani: