Ponudba
Pošlji povpraševanje

Kombinirane peči za centralno kurjavo na drva in pelete

Kombinirane peči za centralno kurjavoSe tudi vi sprašujete ali naj vaš dom ogreva peč na pelete za centralno ogrevanje ali centralna peč na drva? Z nakupom kombinirane peči za centralno kurjavo boste lahko imeli oboje, saj boste lahko v njih kurili tako drva kot pelete. Peč na pelete za centralno ogrevanje se avtomatsko preklopi na pelete, ko zmanjka drv v kurišču. Večina peletnih peči je sicer specializirana in izdelana samo za kurjenje s peleti s strani proizvajalca predpisane, praviloma čim višje kakovosti. Samo tako bo peč na pelete za centralno ogrevanje lahko zagotavljaja izjemno visoke izkoristke.
Kombinirane peči za centralno kurjavo z enim kuriščem predstavljajo celovito rešitev, ki bo v vašem domu ustvarila prijetno atmosfero. Peč za centralno kurjavo na drva in pelete prinaša izredno visok izkoristek, preprosto upravljanje in je na voljo v različnih velikostnih izvedbah, zato so kombinirane peči za centralno kurjavo odlična rešitev za najraznovrstnejši krog uporabnikov.
Kombinirane peči za centralno kurjavo odlikujejo še avtomatska regulacija, ki omogoča tedensko programiranje, regulacija glede na temperaturo plamena, 10 moči delovanja in cevni izmenjevalec toplote s turbolatorji.

Peč na pelete za centralno kurjavo - ogrevanje na drva varčno in okolju prijazno

Ogrevanje na drva in lesno biomaso predstavlja okolju prijazen način ogrevanja z obnovljivimi viri. Les in lesna biomasa sta tudi relativno poceni, zato so stroški ogrevanja tudi za polovico nižji od ogrevanja na kurilno olje. Še bolj varčno in učinkovito ogrevanje prinaša priklop peči oz. kotla na centralni sistem ogrevanja. Peč za centralno kurjavo na drva bo tako poskrbela tudi za pripravo tople sanitarne vode.
Peč za centralno kurjavo na drva kot kurivo uporablja lesna polena. Gre za razžagane in razcepljene kose lesa, dolge do 50 centimetrov, ki jih pridobivamo neposredno iz okroglega lesa slabše kakovosti ali iz predhodno izdelanih metrskih okroglic ali cepanic. Da bo peč za centralno kurjavo na drva optimalno delovala, je zelo pomembno, kakšno vrsto lesa uporabljamo. Najprimernejši je les bukve, gabra ali hrasta, skratka trd les, primerena pa sta tudi bor in smreka. Centralna peč na trda goriva pa lahko poleg polen za kurivo uporablja tudi lesne pelete in sekance.

Kombinirane peči za centralno kurjavo so odlična izbira za vse, ki cenite topel dom in hkrati želite ob tem prihraniti še denar pri ogrevanju sanitarne vode. Obiščite našo trgovino, kjer boste dobili vse potrebno za centralno ogrevanje na elektriko, drva, plin in kurilno olje. Med njimi so tudi Kombinirane peči za centralno kurjavo.

Vabljeni.