Kaminske peči na drva oz pelete po akcijski ceni

Kaminska peč na pelete akcija

Kaminske peči na drva ali pelete so zaradi dostopnosti lesa oz drv, odlična in izredno ekonomična možnost ogrevanja, saj drva, peleti in ostala lesna biomasa predstavljajo ekonomično ugoden, dostopen in obnovljivi vir energije.
Cena kaminskih peči je raznolika in enako velja za vrsta goriva, ki ga kaminska peč uporablja.
Cena lesenih goriv je odvisna od količine lesa, ki ga imamo na voljo, ta pa narekuje cenik lesa, pelet ter tudi cenik ostalih goriv.
Slovenija ima približno 60% gozdov, kar vpliva na cenik drv in pelet, ki je zelo ugoden.

Akcija litoželeznih kaminskih peči

Litoželezne kaminske peči na drva in peči za pelete so odlična izbira ogrevanja na drva in pelete, saj zagotavljajo visok izkoristek energije ter odlično zadržujejo toploto.
Pri podjetju NA POT, lahko povprašate po akcijskih cenah litoželeznih kaminskih pečeh na drva in palete: kaminske peči na drva iz litega železa (gus) ali kaminske peči na drva iz litoželezne obloge.

Kaminske peči na drva cenikKaminske peči na drva in izračun ter primerjanje energijske vrednosti

Energijska vrednost ni odvisna le od vrste goriva, temveč tudi od vrste kaminskih peči za ogrevanje in njenih lastnosti.
Kakšne kaminske peči so najboljše za ogrevanje in katera energija je najboljša za ogrevanje s kaminsko pečjo: Je to čisti les ali peleti?
Kaj je bolje za ogrevanje s kaminsko pečjo? Drva ali peleti? Energijska moč drv je je odvisna od vrste lesa zato ni nujno, da imajo drva višjo energijsko vrednost od peletov.
Enako velja tudi za goriva, saj ima vsako gorivo svojo energijsko vrednost, vključno z lesom. Različne vrste lesa imajo različno energijsko vrednost in enako velja tudi za pelete, ki imajo različno energijsko vrednost glede na vrsto lesa.

Kaminske peči:https://www.vsi.si/na-pot/kaminske-peci

TOPLOTNE ČRPALKE ZA OGREVANJE

OGREVANJE NA OLJE