Centralno ogrevanje na kurilno olje še vedno precej priljubljen način ogrevanja

Centralno ogrevanje na kurilno olje je že lep čas del našega življenja. Centralni sistem ogrevanja nam prihrani precej dela, obenem pa omogoča kakovostno in praktično ogrevanje hiše. Sistem je načeloma sestavljen iz

  • kotla oz. peči za centralno ogrevanje na kurilno olje, ki je izvor tople vode in mora zagotoviti ustrezno toplotno energijo za ogrevanje hiše;
  • ogrevalnih teles, v katere se po ceveh iz kotla prenaša topla voda (najpogosteje uporabljana ogrevalna telesa so radiatorji, ki segrevajo zrak, ta pa zaradi temperaturnih razlik kroži po prostoru);
  • razvodne mreže, ki jo tvorijo med seboj in s kotlom povezane cevi; in
  • raztezne posode, naprave, ki preprečuje povečanje pritiska vode in ustvarjanja pare v prekomerno segretem kotlu (pri zvišanju temperature vode se poveča tudi njena prostornina, njeno povečanje pa izravnava raztezna posoda).

Kotli za centralno ogrevanje zagotavljajo tako centralno pripravo toplote kot pripravo sanitarne vode. Ker je pravilna izbira centralne peči oz. kotla ključnega pomena, je pomembno, da na podlagi razpoložljivih informacij izberemo takšno rešitev, ki bo ustrezala našemu objektu, željam in ekonomskim zmožnostim. Ustrezno izbrani ogrevalni sistem, njegova vgradnja in vzdrževanje bodo pripomogli k temu, da bo ogrevanje vašega doma še bolj varčno in učinkovito.

Centralno ogrevanje na kurilno oljeKotli oz. peči za centralno ogrevanje na kurilno olje

Kotli oz. peči za centralno ogrevanje na kurilno olje so v sistemih ogrevanja individualnih hiš še vedno zelo razširjeni. Peči za centralno ogrevanje na olje so lahko talne ali stenske in jih v glavnem nameščajo v kotlovnice. Peč na olje lahko postavimo tudi v stanovanje. Glede na temperaturni režim je kotel na olje lahko visokotemperaturni, nizkotemperaturni in kondenzacijski. Nizkotemperaturna peč na olje med drugim omogoča talno in stensko ogrevanje, kondenzacijska peč na kurilno olje pa zagotavlja najbolj čisto izgorevanje in najvišje izkoristke delovanja sistema za centralno ogrevanje.

Centralno ogrevanje na kurilno olje je ekološko prijazno, lahko pa je tudi precej ekonomično. Med prednostmi, ki prinašajo kotli oz. peči za centralno ogrevanje na kurilno olje, so tudi:

  • zanesljivo delovanje,
  • zanesljiva dobava energije,
  • popolna avtomatika ter
  • neomejena količina tople vode skozi vso sezono.

V trgovini Na pot boste našli celotno opremo in pripadajoče materiale za učinkovito in ekonomično centralno ogrevanje vašega doma. Če vas zanimajo kotli ali črpalke za centralno ogrevanje, nas obiščete. Vabljeni tudi k ogledu naše spletne strani.