Kamin Na pot Kamin na pelete in kamin na drva - ugodno in okolju prijazno ogrevanje

Kamin na pelete oziroma takšen na drva je odlična rešitev za resnično prijetno in funkcionalno ogrevanje vašega doma. Kamini so danes na voljo v različnih oblikah in barvah in se uvrščajo med najlepše dele pohištva. V vašem stanovanju bodo ustvarili prijetno in toplo ozračje, hkrati pa vam bo opazovanje plamenov skozi stekleno okence pričaralo posebno vzdušje.

Tako kamin na pelete kot kamin na drva sta okolju in uporabniku prijazna oblika ogrevanja, saj je les obnovljiv vir energije, hkrati pa tudi relativno poceni. Dodatne prednosti so tudi maksimalni toplotni učinek, čisto izgorevanje in minimalna emisija škodljivih snovi v ozračje. Kamin na pelete pa odlikuje tudi njegova preprosta uporaba.

DIMNIŠKE CEVI ZA KAMIN NA DRVA

Kamin na pelete - napolnite zalogovnik in pritisnite na gumb za vklop

Sodobni kamin na pelete je prijazen do uporabnika. Vgrajen avtomatizem mu namreč omogoča popolnoma samodejno delovanje. Programiranje termostata vam omogoča, da se kamin prižge kar sam. Tako bodo prostori topli, že ko boste stopili vanje, kar je še posebej dobrodošlo zjutraj, ko se zbudimo. Prav tako pa lahko določimo, kdaj naj se kamin na pelete ugasne. Lahko ga upravljamo tudi s sobnim termostatom in celo z mobilnim telefonom. Po potrebi ga prižigamo in ugašamo tudi ročno z daljincem ali s pritiskom na gumb na kaminu.

Peleti so gorivo iz biomase, ki jo sestavljajo fino mleti lesni odpadki iz vseh vrst lesa. Biomaso pod visokim pritiskom stiskajo in oblikujejo v lesene palčke - širina je največkrat 6 milimetrov, dolžina pa naj bi bila do 30 milimetrov.

Kamin na drva lahko uporabite tudi za centralno ogrevanje

Kamin na drva lahko namesto kurilnega olja ali plina uporabite tudi za centralno ogrevanje na drva (kamini in peči na drva). Kamin bo tako ogreval vaš dom, hkrati pa služil za pripravo sanitarne vode. Ustrezno izbrani ogrevalni sistem, njegova vgradnja in vzdrževanje bodo pripomogli, da bo ogrevanje vašega doma še bolj varčno in učinkovito.

Akumulacijski in toplozračni kamin na biomaso bo z naravnim ali s spodbujenim kroženjem toplega zraka s pomočjo ventilatorskega sistema poskrbel za ogrevanje tako glavnega kot sosednjih prostorov. Podjetje Na potvam nudi odličen patentiran ventilatorski sistem, ki omogoča izpih toplega zraka pri tleh in enakomernejšo in naravnejšo porazdelitev toplote v različnih prostorih. Kaminski vložki v naši ponudbi so izdelki znanih proizvajalcev.

KAMINSKE PEČI NA PELETE

Obiščite našo spletno stran in si oglejte našo bogato ponudbo. Vabljeni!