Polaganje keramičnih ploščic - keramične ploščice za kopalnico ali kuhinjo

Keramične ploščice za kopalnico

Polaganje keramičnih ploščic mora biti opravljeno natančno. Polaganje keramičnih ploščic zahteva predpripravo, oziroma pripravo površine, ki mora biti ravna, da bo polaganje keramičnih ploščic potekalo brez zapletov. Pri polaganju je pomembno, da se ploščice položijo ravno, druga zraven druge, tako da so vse v eni liniji. Za polaganje keramičnih ploščic uporabimo tudi vodno tehtnico.


Ko posamezno ploščico položimo, je pomembno tudi, da odstranimo ostanke lepila in vse ostale nečistoče, preden se zasušijo. Ko so vse keramične ploščice položene in se je lepilo posušilo, je potrebno med ploščicami narediti še fuge.


Pri polaganju keramičnih ploščic na steno je potrebno posebno pozornost nameniti tistim delom, kjer bodo npr. montirani radiatorji, ki so lahko varčni radiatorji, na katerih so montirani termostatski ventili. Pozorni moramo biti tudi pri polaganju keramičnih ploščic okoli cevi za toplo vodo, ki dovajajo toplo vodo od peči za centralno ogrevanje v radiatorje.

Keramične ploščice za kuhinjoKeramične ploščice za kopalnico in keramične ploščice za kuhinjo

Ploščice se načeloma ne razlikujejo glede na to, kateremu prostoru so namenjene. Kljub temu pa v praksi velja neko nenapisano pravilo, da se kot keramične ploščice za kopalnico uporabljajo ploščice nežnejših odtenkov, ki s svojim vzorcem nekako spominjajo na vodo. Keramične ploščice za kuhinjo pa imajo bolj živahne vzorce. V ostale prostore, kot so hodniki, delovni prostori ali celo dnevna soba pa se ponavadi namestijo ploščice v rjavih in bež odtenkih.


Kljub vsemu pa vam priporočamo, da ko se odločite za polaganje keramičnih ploščic, upoštevate svoje želje. Danes je v modi, da se v enem prostoru položijo keramične ploščice v več usklajenih barvnih odtenkih. Tako ne bo nič nenavadnega, če boste kot keramične ploščice za kopalnico ali keramične ploščice za kuhinjo uporabili bele in črne ploščice.


Če imate v kuhinji ali kopalnici ploščice tudi na steni, kjer je nameščen radiator, vam priporočamo, da se ob polaganju novih keramičnih ploščic izvede tudi menjava radiatorjev in cevi, ki potekajo do peči za centralno ogrevanje. Moderni radiatorji bodo tako skupaj z novimi ploščicami dali svež izgled prostoru.

Nove keramične ploščice. Cena ne zagotavlja kvalitetePolaganje keramičnih ploščic

Potrebujete nove ploščice za vaš dom, pa se vam zdijo cene le teh previsoke. Če ste prepričani, da visoka cena zagotavlja tudi višjo kakovost keramičnih ploščic, je zdaj čas da spremenite svoje mnenje.


Danes je mogoče dobiti tudi poceni kvalitetne keramične ploščice. Cena ploščic, ki je izražena za kvadratni meter, dejansko ne predstavlja končne cene ploščic. Upoštevati je potrebno tudi stroške polaganja keramičnih ploščic. Ti bodo zagotovo višji pri polaganju ploščic manjše dimenzije, kot pri ploščicah večje dimenzije. Tako boste lahko za nakup cenejših keramičnih ploščic, manjše dimenzije, na koncu zapravili več, kot če se odločite za nekoliko dražje ploščice, večjih dimenzij.


Zato je pomembno, da upoštevate vse dejavnike, ko kupujete nove keramične ploščice. Cena za kvadratni meter keramičnih ploščic je pri nas ugodna, izbirate pa lahko med naslednjimi proizvajalci:

  • Marazzi
  • Vives
  • Laufen
  • Magica
  • Penaroya

Na pot d.o.o. | Polaganje keramičnih ploščic ugodne cene, povezava do naše spletne strani: