Ponudba
Pošlji povpraševanje

Centralne peči na oljePeč na olje je v slovenskem prostoru nezamenljiva klasika


Peč na olje je v Sloveniji še vedno klasika. Peč na olje je zelo priljubljena, kljub temu da cene naftnih derivatov vztrajajo visoko že dolga leta. Nekoč so peči za centralno ogrevanje na olje veljale za velike onesnaževalce okolja, danes pa je tehnologija že toliko napredovala, da to ne drži več. Peč na olje moderne izdelave zdaj namreč okolje onesnažuje le minimalno. Oljni gorilci danes imajo namreč odličen izkoristek in sproščajo le malo emisij. Centralno ogrevanje na kurilno olje je pred desetletji izpodrinilo centralne peči na drva. Peč na kurilno olje namreč potrebuje le cisterno, ki je lahko tudi vkopana v tla. Tako odpade zahtevna priprava drv in neskončno čiščenje pepela. Zato je peč na olje še danes zelo priljubljena vrsta centralne peči.


Peč na olje v današnjem času velja za ekološko ogrevanje

Ideja centralne peči je v tem, da gorivo ne izgoreva v prostoru, ki ga želite ogrevati, ampak nekje drugje. Centralna peč s svojim delovanjem s pomočjo vode, zraka ali pare prenese v ciljni prostor ogrevanja. Ogrevanje na olje je zelo ekonomično še posebej v primeru, če je oljni gorilec na kotlu pravilno nastavljen.


Oljni gorilec je učinkovit pod določenimi pogoji

Pri vsaki centralni peči je ključnega pomena, da so nastavitve nastavljene optimalno. To seveda velja tudi za peč na olje in njen oljni gorilec. Pri peči za centralno ogrevanje na olje je izredno pomembno, da je oljni gorilec nastavljen pravilno. Tako je centralno ogrevanje na kurilno olje ekonomično in okolju prijazno. Pomembno je, da vam nastavitve opravi usposobljeni izvajalec, ki vam vašo centralno peč tudi redno servisira. Še posebej je to pomembno pri filtrih, ki jih je treba redno menjavati, in gorilnikih, ki jih je potrebno redno pregledovati. Ključnega pomena pa je tudi to, da rezervoar za kurilno olje redno čistite.

napot.si | Peč na olje je zanesljiva