Peči na drva - tradicija in sodobna tehnologija z roko v roki

Ogrevanje na drvaPred nekaj desetletji so se razen redkih izjem vsi domovi ogrevali na drva. Sčasoma so peči na drva izpodrinile peči na olje, predvsem zato, ker so se zdele mnogo bolj praktične, s skrbjo za okolje pa se nihče ni pretirano ukvarjal. V mnogih letih uporabe pa se je izkazalo, da so kotli na drva pravzaprav bistveno boljši kot katera druga vrsta ogrevanja, predvsem pa je takšno ogrevanje mnogo cenejše, celo najcenejše od vseh ostalih možnosti. Edina slabost takšne peči je, da potrebujete prostor za drva - a tudi to težavo zlahka rešite. Danes namreč ni težko dobiti ponudnika drv, ki vam bo redno dostavljal takšno količino, da jo boste zlahka shranili - in to po izjemno ugodni ceni.

Peč na drva CentrometalPeč na drva - cena

Poleg ekološke neoporečnosti naravnega materiala (biomase) je pri izbiri načina ogrevanja seveda zelo pomembna cena. In tudi v tem primeru so peči na drva več kot smiselna izbira. Začetna investicija se namreč zaradi izjemno ugodne cene drv hitro povrne. Poleg tega je bistveno, da se vsak potencialni uporabnik zaveda, da so današnje peči oziroma kotli na drva precej boljši od tistih v preteklosti. Pri novejših izvedbah gresta tradicija in sodobna tehnologija z roko v roki, saj je uporaba drv dopolnjena z vrhunskimi pečmi, ki v najboljši možni meri izkoristijo biomaso. Cena peči je torej ob upoštevanju izjemnega izkoristka, cene drv in minimalnega vpliva na okolje zelo ugodna.

Kotli na drva

Peči na drva za čisto okolje

Vpliv človeka in njegovih dejavnosti na okolje že dolgo ni več zanemarljiv, saj smo s svojim početjem našo naravo že dodobra uničili. Pri ohranjanju čistega okolja za prihodnje rodove šteje vsaka malenkost. Peči na drva in peči na pelete ali drug naravni energent so odličen primer, kako združiti cenovno ugodno ogrevanje z minimalnim vplivom na okolje. Zakaj vam svetujemo peč na drva? Cena je izjemno ugodna, les je obnovljiv vir energije, ki ne škodi okolju, poleg tega pa za takšno izbiro ogrevanja lahko dobite tudi ekološko subvencijo. Zmaga na vseh področjih, torej!

Na pot d.o.o. | Peči na drva, kotli na drva, peč na drva cena - povezave do naše spletne strani: