Dimniške cevi - obnova starih in montaža novih cevi za dimnike

Pomemben del ogrevalnega sistema so dimniške cevi. V podjetju Na pot imamo za vas na voljo raznovrstne cevi za dimnike, od železnih, bakrenih, alumplast in inox cevi za dimnik. Z njimi boste poskrbeli za varno odstranjevanje oziroma izločanje dimnih plinov iz vaše hiše. Poleg dimniških cevi vam seveda nudimo tudi ves ostali material, ki je potreben za vgradnjo inox dimne cevi, kot so priključni dimniški elementi, dimniške konzole, izolacija ... V nekaterih primerih mora biti namreč cev za dimnik ustrezno izolirana.

Inox dimne cevi - enoslojne dimniške cevi

Inox cevi za dimnik so lahko enoslojne ali troslojne. Enoslojne dimniške cevi, ki so na prodaj tudi v trgovini podjetja Na pot, so namenjene tako sanaciji starih dimnikov kot samostojni montaži, vendar morajo biti v tem primeru dimniške cevi obdane z zadostnim slojem izolacije. Enoslojne inox cevi za dimnik so primerne za uporabo s kotli na trda, tekoča in plinasta goriva. Pri prenovi starih dimniških sistemov se inox cev za dimnik vstavi v obstoječi dimniški jašek. Dejstvo je namreč, da ima opečnat dimnik precej daljšo življenjsko dobo kot inox cevi za dimnike. Pri tem je seveda pomembno poudariti, da mora biti obnova ali montaža dimniške cevi v skladu z vsemi zakonsko določenimi normami, sanitarnimi, požarnimi in varnostnimi zahtevami.

Samostoječa montaža inox dimne cevi

Cev za dimnik se lahko namesti tudi samostojno, na zunanjo stran poslopja. Za takšno montažo so potrebne troslojne dimniške cevi. Ker so lahke, inox cevi za dimnike ne potrebujejo dodatnih temeljev. Obdane so z najmanj 4 cm toplotne izolacije, zato jih lahko namestite tudi v notranjost. Poleg inox cevi za dimnik so vam v podjetju Na pot na voljo tudi vsi ostali elementi, ki jih potrebujete za montažo dimniške cevi, nudimo pa tudi vse za ogrevalne sisteme, kot so npr. centralne peči, in vodovodno napeljavo ter kopalniško opremo in pestro ponudbo orodja, s katerim boste zlahka opravili zastavljeno delo.

Na pot | Dimniške cevi, peči za ogrevanje, cev za dimnik, inox cevi za dimnik, inox dimne cevi - povezave do naše spletne strani: