Pošlji povpraševanje

Delovanje toplotne črpalke je povsem preprosto

Delovanje toplotne črpalke je vezano na naravne, obnovljive in brezplačne vire. Toplotne črpalke se razlikujejo glede medij ki ga izkoriščajo za svoje delovanje in glede na medij ki ga ogrevajo. Ogrevanje s toplotno črpalko ločimo glede na vir toplote. Tako so vam na voljo različne vrste toplotnih črpalk:

  • Toplotna črpalka zrak zrak
  • Toplotna črpalka zrak voda
  • Toplotna črpalka voda voda
  • Toplotna črpalka zemlja voda

Toplotna črpalka deluje tako, da s toplotno črpalko ogrevamo sanitarno vodo ali zrak. Ogrevanju zraka je namenjena toplotna črpalka zrak zrak, medtem ko je delovanje toplotne črpalke ali katerega izmed ostalih tipov toplotnih črpalk namenjeno ogrevanju sanitarne vode.


Ogrevanje s toplotno črpalko se lahko uporablja kot samostojno centralno ogrevanje objekta ali v kombinaciji s katerim od ostalih načinov ogrevanja.


Ogrevanje s toplotno črpalko spada med ekološki način ogrevanja. Potrebno pa je vedeti, da tudi če se odločite za takšno ogrevanje, ne boste mogli maksimalno izkoristiti ogrete vode, če vaša vodovodna napeljava ne bo delovala pravilno.


Prenova kopalnice naj torej ne bo samo vizualna, kjer bi menjali samo kopalne kadi ali se odločili za novo polaganje keramičnih ploščic. Prenova kopalnice naj vsebuje tudi adaptacijo vodovodne napeljave, skupaj z odtoki. Kopalniški dodatki iz naše ponudbe pa vam bodo kopalnico dodatno polepšali.

Delovanje toplotne črpalke ni odvisna od letnega časa

Ogrevanje s toplotno črpalko je možno v vseh letnih časih, saj temperatura pri nas redko kdaj padejo tako nizko, da bi bilo delovanje toplotne črpalke ogroženo. Še posebej velja to za toplotne črpalke voda voda in toplotne črpalke zemlja voda, saj ta dva tip tipa toplotnih črpalk za svoje delovanje izkoriščata temperaturo iz zemeljskih globin.


Ogrevanje s toplotno črpalko vam bo v zadovoljstvo, saj boste tako poskrbeli za prihranek svojega denarja in čistejše okolje.

Bojlerji za vodo in shranjevanje sanitarne vode

Bojlerji za vodo so namenjeni ogrevanju sanitarne vode. Bojlerji za vodo pridejo še posebej prav v toplejših mesecih, ko ogrevanje prostorov ni potrebno. Bojlerji za vodo za svoje delovanje izkoriščajo električno energijo. Na tržišču so bojlerji za vodo na voljo v različnih izvedbah.


Lahko pa si omislite tudi zalogovnik tople vode. Zalogovnik tople vode je namenjen pripravljanju in shranjevanju tople vode, segreva pa takrat, ko je na voljo dovolj energije. Voda se ogreva s pomočjo prenosnikov toplote, vgrajenih v zalogovnik tople vode. Zalogovnik tople vode mora imeti toplotno izolacijo, izdelan pa je iz nerjavečega jekla ali pločevine z protikorizijsko zaščito.

Pri nas vam nudimo bojlerje, zalogovnike in ostalo solarno tehniko priznanih proizvajalcev:

  • Lentherm
  • Gorenje Tiki
  • Austria Email

Cisterne za olje in vzdrževanje

Cisterne za olje so namenjene shranjevanju kurilnega olja. Za varno skladiščenje kurilnega olja je potrebno strokovno vzdrževanje in čiščenje cistern. Na dnu cisterne za olje s časom nabere gošča, ki jo je potrebno odstraniti.


Cisterne za olje je na tržišču mogoče dobiti v različnih izvedbah. Najpogosteje so v uporabi nadzemne cisterne. Na voljo so tudi podzemne cisterne, ki se namestijo pod zemljo in so primerne, če ste s prostorom na tesnem.


Pri nas vam nudimo cisterne za olje naslednjih proizvajalcev:

  • Shutz cisterne za olje
  • Rotex cisterne za olje

Na pot d.o.o. | Ogrevanje s toplotno črpalko in delovanje TČ - povezave do naše spletne strani: