Solarni sistemi - ogrevanje doma s pomočjo sončne energije

Za ogrevanje prostorov in sanitarne vode v zimskih in ostalih hladnejših dneh so na voljo različni načini ogrevanja - od lesa, olja in plina do toplotnih črpalk. Vedno bolj priljubljeno pa je tudi solarno ogrevanje. Sončna energija popolnoma brezplačno in brez škodljivih vplivov na okolje prihaja neposredno v naš dom, zato predstavlja enega najboljših alternativnih virov ogrevanja. Solarni sistemi so tehnološko dovršeni in ekološko prijazni proizvodi za pridobivanje in pretvorbo sončne energije v toploto.

Sončne žarke zbirajo t.i. sončni kolektorji, ki zbrano toploto pretvorijo v energijo. Sončni oz. solarni kolektorji pokrijejo do 85% potreb po topli sanitarni vodi in do 40% potreb pri ogrevanju prostorov. Solarni sistemi tako v samo dveh tednih oddajo toliko energije, kot jo vsebujejo zaloge vseh fosilnih goriv na svetu. Solarno ogrevanje pa prinaša tudi druge prednosti, kot so hitra in ekonomična montaža ter nizki stroški obratovanja in vzdrževanja.

Solarno ogrevanje prijazno vašemu žepu in okolju

Solarno ogrevanje sanitarne vode in objekta je inovativen način ogrevanja s številnimi prednostmi. Solarni sistemi omogočajo ogrevanje individualne hiše v celoti, in to na ekonomičen in okolju prijazen način, hkrati pa zagotavljajo zanesljivost delovanja sistema in udobje bivanja. Napredna in inteligentna regulacija spremlja navade uporabnika ter beleži zgodovino delovanja ogrevalnega sistema in zunanjih vremenskih pogojev. Solarni sistemi kot samostojen vir toplote v hiši skupaj z vrhunskimi komponentami zagotavljajo odličen izkoristek ogrevalnega sistema ter možnost delovanja skozi celotno leto.

Solarno ogrevanje je vsekakor naložba v prihodnost. Kljub malce višjim začetnim stroškov postavitve sistema se vam bo investicija povrnila že v desetih letih.

Sončno energijo zbirajo različni sončni kolektorji

Solarni sistemi se razlikujejo glede na vrsto sončnih kolektorjev. Na voljo so ravni ali ploščati solarni kolektorji oz. paneli ter vakuumski ali cevni sončni kolektorji. Cevni sončni kolektorji imajo v primerjavi s ploščatimi veliko nižji tlak od zračnega, s tem pa tudi višji izkoristek.

Podjetje Na pot d.o.o. vam nudi vse za solarno ogrevanje vašega doma - na voljo so kakovostni solarni sistemi različnih proizvajalcev: Lenthem, Vailant, Buderus in DeDietrich. Pri nakupu vam bomo strokovno svetovali, prisluhnili bomo tudi vašim željam. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Na pot d.o.o. | Solarni sistemi, solarno ogrevanje, sončni kolektorji, solarni kolektorji - povezave do naše spletne strani: