Keramične ploščice za kopalnico - Na pot d.o.o.

Keramične ploščice odlikuje predvsem preprosto vzdrževanje in čiščenje. Prevladujejo predvsem v kopalniškem prostoru, priljubljene pa so tudi v kuhinji. Keramične ploščice za kopalnico dajejo prostoru posebno atmosfero in energijo ter tako pomembno vplivajo na naše vsakodnevno počutje. Kopalnica je namreč prostor, kjer navadno pričnemo in zaključimo naš dan. Zato je polaganje keramičnih ploščic ena najpomembnejših odločitev, ki jih boste sprejeli pri gradnji ali obnovi vaše kopalnice.

Keramične ploščice

Podjetje Na pot d.o.o. vam poleg opreme za centralno ogrevanje ponuja tudi celotno kopalniško opremo - tudi keramične stenske in talne ploščice. Te so dandanes na voljo v raznovrstnih barvah, oblikah in velikostih, kombiniramo pa jih lahko z raznovrstnimi dekorativnimi elementi in tako oblikujemo kopalnico po meri naših želja. Še posebej so priljubljene keramične ploščice večjih formatov v naravnih barvnih odtenkih. V zadnjem času pa se vse več ljudi odloča za mozaik, ki prostoru daje poseben, unikaten videz.

Polaganje keramičnih ploščic na trdno, ravno in čisto podlago

Polaganje ploščic je možno tako v notranjih kot zunanjih prostorih. Položimo jih lahko na tla ali na steno: stenske keramične ploščice so namenjene oblaganju sten v prostorih, kot so kopalnica, pralnica ali kuhinja, talne pa položimo na tla v dnevnih prostorih, kuhinji, na hodnikih in pa tudi na tla v garaži ali na terasi. Eden najvažnejših pogojev za polaganje keramičnih ploščic je trdna, ravna in čista podlaga.

Zelo pomembno pa je tudi, da pred polaganjem natančno izračunamo, koliko ploščic bomo potrebovali. Za pravilen izračun si lahko pomagate z risanjem na milimetrski papir, na katerega lahko v primernem merilu natančno vrišete želeni vzorec ploščic in tudi ustrezno širino fug. Svetujemo, da izračunu količine ploščic dodate še dodatnih pet odstotkov za morebitna kasnejša popravila.

Polaganje keramičnih ploščic - keramične ploščice za kopalnico

Polaganje keramičnih ploščic po kopalniških tleh naj sledi šele potem, ko ste že položili stenske ploščice za kopalnico. Le tako boste namreč lahko nadaljevali linijo fug med stenskimi ploščicami tudi na tleh. Pozorni bodite na to, da bodo fuge nasprotnih sten potekale vzporedno. Preden keramične ploščice položite, pa jih za lažjo predstavo zložite na tla.

Obiščite nas in se odločite za keramične kopalniške ploščice, ki bodo v prostoru ustvarile prijeten ambient. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Na pot d.o.o. | Keramične ploščice za kopalnico, polaganje keramičnih ploščic - povezave do naše spletne strani: