Ogrevanje s peleti prinaša udobje, prilagodljivost in nizke stroške

Ogrevanje na drva in lesno biomaso danes vse bolj nadomešča ogrevanje na kurilno olje. Les velja za relativno poceni, okolju prijazen in obnovljiv energetski vir. Še zlasti je priljubljeno ogrevanje s peleti. Gre za surov, nepredelan les, ki je pod visokim pritiskom stisnjen v lesene palčke. Peleti so odlično gorivo tudi zato, ker je njihova kurilna vrednost visoka. Navadno so veliki le do nekaj centimetrov in so tudi lahki, zato so peleti obenem zelo primerni za transport in skladiščenje. Njihova ugodna cena pa prinaša tudi za polovico nižje stroške ogrevanja v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje.
Po zaslugi avtomatike za samodejno delovanje je ogrevanje s peleti za marsikoga popoln ogrevalni sistem. Samodejno delovanje kurilnih teles, kot so kotel, peč, kamin ali kaminska peč, zagotavlja varčnost in visoko stopnjo udobja. Edina naloga uporabnika je, da s peleti napolni zalogovnik in pritisne gumb za vklop oz. izklop na termostatu. Ta omogoča dnevno ali tedensko programiranje, po katerem se kurilno telo prižiga in izklaplja samo.

Ogrevanje s peleti in elektriko

Varčno in okolju prijazno je tudi ogrevanje na elektriko

Tudi z ogrevanjem na elektriko poskrbimo za ugoden, varen in udoben sistem ogrevanja. Prednosti električne energije so predvsem ekološko čisto obratovanje brez izpustov toplogrednih plinov v ozračje in možnost montaže tudi v najmanjše prostore. Pri ogrevanju na elektriko tudi ne potrebujete dimnika ali cisterne za olje. Odločite se lahko za električno peč, ki jo priklopite na klasični centralni sistem, za varčni električni radiator ali pa za električno talno gretje.
Varčni električni radiatorji predstavljajo enega od najpogosteje uporabljenih načinov električnega ogrevanja prostorov. Prispevajo pomemben delež k varčevanju z energenti, kar uporabniku zagotavlja nižje stroške ogrevanja, hkrati pa tudi manjšo obremenitev okolja. Varčni električni radiatorji imajo 100-odstotni izkoristek, kar pomeni, da se vsa električna energija pretvori v toplotno. Strošek porabe električne energije je dandanes nižji kot je strošek ogrevanja na kurilno olje.

Solarno ogrevanje - izkoristite obnovljivo in brezplačno moč sonca

Vse bolj priljubljeni postajajo tudi sistemi koriščenja energije sonca. Solarno ogrevanje je inovativen način ogrevanja, ki prinaša številne prednosti tako za uporabnika kot za okolje. Sončna energija je ena najbolj čistih, zanesljivih in najcenejših virov energije na Zemlji. Sonce v dveh tednih odda toliko energije, kot je vsebujejo zaloge vseh fosilnih goriv na svetu. Sončno energijo nam pomagajo zajeti in shraniti solarni kolektorji, ki zbrano toploto pretvarjajo v energijo. S solarnim ogrevanjem pokrijemo do 85% potreb po topli sanitarni vodi in do 40% potreb po ogrevanju prostorov.

Na pot d.o.o. | Ogrevanje s peleti za prijazen način ogrevanja - povezave do naše spletne strani: