Ponudba
Pošlji povpraševanje

Centralno ogrevanje na drva je poceni in okolju prijazno

Centralno ogrevanje na drva je po zaslugi ugodnega in okolju prijaznega lesa še vedno najbolj priljubljen način ogrevanja. Na sistem centralnega ogrevanja lahko priklopimo tako peč kot kamin. Peči in kamini za centralno ogrevanje oz. kurjavo na drva zagotavljajo centralno pripravo toplote, obenem pa tudi pripravo sanitarne vode. Pravilna izbira centralne peči ali kamina predstavlja izziv vsakemu gospodinjstvu, zato je ključnega pomena, da na podlagi razpoložljivih informacij izberemo takšno rešitev, ki bo ustrezala našemu objektu, željam in ekonomskim zmožnostim. Ustrezno izbrani ogrevalni sistem, njegova vgradnja in vzdrževanje bodo pripomogli k temu, da bo ogrevanje vašega doma še bolj varčno in učinkovito. Primerno vzdrževanje je še posebej pomembno, kadar je naša centralna peč na trda goriva - peč na drva namreč proizvede veliko pepela in saj, ki ga je treba redno odstranjevati.

Peči za centralno kurjavo poleg polen uporabljajo tudi lesne pelete in sekance

Centralno ogrevanje na drvaTradicionalna oblika kuriva za centralno ogrevanje na drva so lesna polena. Gre za razžagane in razcepljene kose lesa, dolge do 50 centimetrov, ki jih pridobivamo neposredno iz okroglega lesa slabše kakovosti ali iz predhodno izdelanih metrskih okroglic ali cepanic. Za optimalno delovanje centralne peči na trda goriva je zelo pomembno, kakšno vrsto lesa uporabljamo. Najprimernejše vrste so bukev, gaber ali hrast, skratka trd les, prav tako sta primerna bor in smreka. Centralna peč na trda goriva pa lahko poleg polen za kurivo uporablja tudi lesne pelete in sekance.
Peči za centralno kurjavo na drva so sestavljene iz zalogovnika za gorivo, v katerega vlagamo les za kurjenje, zgorevalne komore, v kateri zgorevajo plini, in izmenjevalnika toplote, v katerem se toplota iz dimnih plinov prenaša na ogrevalni medij. Peč lahko polena nalaga samodejno, ročno pa ponavadi polnimo sobno peč, odprti ali zaprti kamin ter štedilnik.

Kamini za centralno ogrevanje ustvarjajo posebno vzdušje

Kamini za centralno ogrevanje na drva so prava rešitev za resnično prijetno in funkcionalno ogrevanje vašega doma. Kamin bo v vašem domu ustvaril prijetno in toplo ozračje, hkrati pa vam bo opazovanje plamenov pričaralo posebno vzdušje, ki ga lahko ponudi le ogenj. Njihove prednosti so tudi hitra in enostavna montaža, zaradi novih tehnologij proizvodnje pa nudi zelo visoke izkoristke.

Peči in kamini za centralno ogrevanje oz. kurjavo na drva prinašajo nižje stroške ogrevanja, manjšo obremenitev okolja ter maksimalno udobje. V trgovini Na pot boste našli celotno opremo in pripadajoče materiale, kot so na primer obtočne črpalke za centralno ogrevanje, ki bodo poskrbeli za učinkovito in ekonomično centralno ogrevanje na drva.

Vabljeni k ogledu naše spletne strani.