Vodovodna napeljava kopalnice ali vodovodna inštalacija kopalnice in izvedba

Vodovodna napeljava kopalnice mora biti izvedena v skladu s predpisi in standardi. Da bodo vodovodne inštalacije primerno izpeljane, so pomembna pripravljalna dela, ki morajo biti skrbno načrtovana in izpeljana, da se izognemo nevšečnostim.


Neprimerna vodovodna inštalacija običajno vodo dovaja v vse prostore po eni vodovodni cevi, z enim zapornim ventilom. Izbira samo ene vodovodne cevi pa ni najboljša odločitev. Priporočljiva je vodovodna napeljava ali tak vodovodni sistem, kjer so vodovodne cevi nameščene tako, da do vsakega posameznega odjemalca poteka ena cev. To je pomembno takrat, kadar je potrebno zamenjati tesnilni obroček na posamezni armaturi.


Vodovodna napeljava ali inštalacija mora vsebovati tudi filter. V nasprotnem primeru lahko pričakujemo, da bo imela napeljava krajšo življenjsko dobo kot sicer, ker se bodo tesnila hitreje pokvarila in mrežice hitreje zamašile.


Vodovodna napeljava kopalnice je zelo kompleksna, zato moramo temu delu vodovodne napeljave nameniti posebno pozornost. Ko bo v vašem domu potrebna prenova kopalnice, imamo v naši ponudbi za vas tudi kopalniške oziroma vodovodne armature, keramične ploščice in klasične ter masažne kopalne kadi. Cena vsakega posameznega artikla vas bo pritegnila, tako kot vas bodo pritegnili tudi kopalniški dodatki iz naše ponudbe.


Vodovodna napeljava bo kvalitena z izdelki podjetja Na pot d.o.o. Tako lahko pri nas dobite:

 • Podometne kotličke
 • Sifone in ostale priključke
 • Pvc cevi in odtoke
 • Pocinkane fitinge in pocinkane cevi
 • Alumplast cevi in fitinge
 • Ekoplast cevi in fitinge
 • Kroglične ventile
 • Vodomere
 • Ostali material za vodovodno napeljavo

Za vas pa imamo v naši ponudbi tudi vse za centralno ogrevanje.

Prenova kopalnice, vodovodna inštalacija in vodovodne cevi

Prenova kopalnice je zmeraj velik zalogaj, tako finančno, kot tudi izvedbeno. Vendar je zelo pomembno, da pri prenovi kopalnice ne varčujete pri vodovodnih ceveh. Lepo položene keramične ploščice za kopalnico vam ne bodo koristile, če bo vaša vodovodna napeljava dotrajana ali slabo nameščena. V takem primeru boste morali nove keramične ploščice kmalu odstraniti, da boste lahko prišli do dotrajane vodovodne napeljave. Tako bo vaša prenova oz. adaptacija kopalnice šla v nič, saj boste še enkrat potrebovali polaganje keramičnih ploščic, kar bo pomenilo precejšen dodaten strošek.


Zato vam toplo priporočamo, da če je v vašem domu potrebna prenova kopalnice, poskrbite za obnovo ali menjavo vseh cevi. Dobro je preveriti tudi, kako delujejo vsi odtoki v vašem domu in v primeru napake pravilno ukrepati.

Prenova kopalnice in odtoki

Pri prenovi kopalnice in namestitvi novih vodovodnih cevi so pomembni tudi odtoki in sifoni, ki jih namestimo v kopalnico, kuhinjo ali kateri drug prostor, kjer imamo dostop do tekoče vode. Pomembno je, da vsi odtoki in sifoni dobro delujejo, oziroma požirajo odpadno sanitarno vodo in da jih je v primeru zamašitve mogoče enostavno očistiti.

Odtoki se delijo v dve skupini. Tako poznamo:

 • Enodelne odtoke, ki se nameščajo v tla brez velikega naklona in so primerni za pritličja in dvorišča
 • Večdelne odtoke, ki so primerni za prostore z visoko stopnjo vlage, ter za namestitev v nadstropja, kjer preti nevarnost zamakanja v spodnje prostore in visoka temperaturna razlika.

Na pot d.o.o. | Vodovodna napeljava ali vodovodna inštalacija kopalnice - povezava do naše spletne strani: