Peči ali kotli na pelete - poceni, enostavno in naravno

Ob velikih podražitvah vseh energentov ljudje vedno več časa namenjajo razmisleku o tem, na kakšen način ogrevati svoj dom ali poslovne prostore. Peči na pelete so brez dvoma možnost, ki je vedno bolj priljubljena, saj uporabniku nudi poceni, enostavno in naravno ogrevanje, ki onesnažuje okolje veliko manj, kot na primer ogrevanje na kurilno olje. Če upoštevamo vse prednosti, odločitev ni težka. Edini strošek pri zamenjavi peči na olje je peč na pelete, a cena je v primerjavi z dolgoročnim prihrankom tako rekoč zanemarljiva.

Peči na pelete

Peči na pelete in skrb za okolje

Vedno bolj se zavedamo, da je pri vsaki naši dejavnosti treba čim bolj zmanjšati vpliv na okolje, saj bomo v nasprotnem primeru našim zanamcem prepustili Zemljo v precej klavrnem stanju. Kotli na pelete so en kamenček v tem mozaiku, v mozaiku prijaznega odnosa do narave. Peleti so popolnoma naraven energent, ki nima škodljivih primesi in so izdelani s stiskanjem žagovine v majhne valjčke. Ker je vsebnost vode v njih zelo nizka, imajo izjemno visok izkoristek. Pri nakupu peletov morate paziti le, da izberete čim bolj kakovostne pelete, sicer kljub dobri peči na pelete izkoristek ni tako visok, emisije pa se povečajo. Tako peči kot peleti so na voljo v naši trgovini Na pot d.o.o., kjer smo vam na voljo tudi za vsa vprašanja v zvezi z njimi.

Kotli na pelete pomenijo velik prihranek

Zakaj peč na pelete? Cena peletov je tako izjemno nizka, da se kljub nakupu peči na pelete menjava stare peči za novo splača. Če primerjamo stroške za ogrevanje, lahko kaj hitro vidimo, da je ogrevanje z lesnimi peleti med najcenejšimi. Ugodno je tudi ogrevanje na drva, a s peleti se izognete neprijetnemu skladiščenju drv in dodajanju drv v peč, saj je lahko proces pri tej peči popolnoma avtomatiziran. Če pogledamo objektivno, pravzaprav ni čisto nobenega razloga, da bi še naprej vztrajali pri neobnovljivih virih energije. Naj vas ob tem opozorimo še na to, da lahko za investicijo v okolju prijazno ogrevanje zaprosite za subvencijo, ki bo krila vsaj del vaših stroškov.

Na pot d.o.o. | Peči na pelete, kotli na pelete, peč na pelete cena - povezave do naše spletne strani: