Toplotne črpalke za sanitarno vodo so pametna naložba

Toplotne črpalke za sanitarno vodo so vse bolj priljubljene, saj gre za poceni ogrevanje. Cena toplotne črpalke se v nekaj letih delovanja povrne, zato gre gotovo za pametno investicijo. Poraba toplotne črpalke je v primerjavi s porabo plinskih ali oljnih kotlov za trideset do petdeset odstotkov manjša. Zato vam toplotne črpalke za ogrevanje toplo priporočamo, saj boste na dolgi rok gotovo prihranili.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo - princip delovanja

Kako delujejo toplotne črpalke? Toplotne črpalke za sanitarno vodo ali toplotne črpalke za ogrevanje hiše delujejo po principu korelacije med tlakom, temperaturo in volumnom plina. Ko plinu povečamo tlak, se mu poviša temperatura. Ko tlak zmanjšamo, pade tudi temperatura plina. Toplotne črpalke za sanitarno vodo morajo tako po eni strani spustiti svojo temperaturo pod nivo izvora energije, po drugi strani pa temperaturo dvigniti nad nivo, ki je potreben za pripravo tople vode. Poraba toplotne črpalke je odvisna od števila oseb, ki uporabljajo sanitarno vodo. Je pa poraba toplotne črpalke gotovo neprimerno nižja, kot bi bila, če bi sanitarno vodo ogrevali z električno energijo. Cena toplotne črpalke se vam tako povrne v nekaj letih, saj je prihranek občuten.

Cena toplotne črpalke ni previsoka, saj gre za dobro naložbo

Priporočamo vam, da na ceno toplotne črpalke gledate kot na dobro investicijo. S ceno toplotne črpalke je podobno, kot je s ceno delnic. Če kupite delnice, morate odšteti denar, ki pa se vam povrne skozi dividende. Težava pri delnicah je v tem, da lahko njihova vrednost pade. Vrednost toplotne črpalke za ogrevanje pa ne more pasti. Toplotna črpalka za sanitarno vodo ali toplotna črpalka za ogrevanje hiše se vam bo tako zagotovo obrestovala, saj bo vaš prihranek naraščal z njeno uporabo.

Poraba toplotne črpalke je zelo ekonomična

Toplotna črpalka za sanitarno vodo večji del toplote zajema iz okolja, zato predstavlja poraba električne energije toplotne črpalke le njen manjši del. Iz obnovljivega vira pridobimo med štirideset in osemdeset odstotki energije, ki je potrebna za ogrevanje sanitarne vode.

Na pot d.o.o. | Toplotne črpalke za sanitarno vodo omogočajo prihranek - povezave do naše spletne strani: