Plinske peči, peči na olje, na pelete in drva za centralno ogrevanje: peč za vaš dom


Plinske peči za centralno ogrevanje so v Sloveniji še vedno priljubljena izbira za ogrevanje marsikaterega doma. Peč, ki jo boste izbrali za ogrevanje, mora biti kvalitetna, saj le takšna peč lahko zagotovi optimalno delovanje in maksimalen izkoristek energije. Če iščete dobrega in cenovno ugodnega ponudnika peči, potem ne spreglejte naše ponudbe. Podjetje Na pot deluje od leta 1991 in smo trgovina za centralno kurjavo in vodovod. Naš prodajni asortima je zelo širok, ponujamo pa vam vse, kar potrebujete za centralno ogrevanje, in sicer plinske peči, peči na olje, peči na trda goriva oziroma peči na pelete in drva, radiatorje, gorilce, bojlerje, ventile za radiatorje, obtočne črpalke, cisterne za olje in razne materiale za napeljavo centralne kurjave. Poleg kakovostnih peči za centralno ogrevanje pa lahko pri nas dobite tudi vse za opremljanje kopalnic. Našo ponudbo plinskih peči in ostalih peči za ogrevanje si lahko ogledate na naši spletni strani, veseli pa bomo tudi vašega obiska, kjer vam bomo znali tudi svetovali pri izbiri primerne peči za vas. Naš cilj je prisluhniti strankam, njihovim željam in zahtevam, ter ponuditi kvalitetne proizvode in storitve po ugodni ceni.

NUDIMO TUDI ELEKTRIČNE PEČI


Kakšno peč potrebujete? Kvalitetne plinske peči po ugodni ceni

Kar nekaj je prednosti plinske peči, pri izbiri pa je posebno pozornost potrebno posvetiti kvaliteti in varnosti. Če plinske peči primerjamo z drugimi tipi peči na fosilna goriva, lahko rečemo, da plinske peči povzročajo precej manj izpustov ogljikovega dioksida v ozračje, zato so do okolja veliko bolj prijazne. Še ena od prednosti plinske peči je, da pri izgorevanju plina ne prihaja do neprijetnega vonja in dima. Prav tako pa vam priporočamo, da izberete plinsko peč v primeru, če nimate dovolj prostora za skladiščenje goriva. Peči na pelete in drva, namreč, zahtevajo kar veliko skladiščnega prostora. Če pa se odločite za peč na plin, skladiščnega prostora sploh ne potrebujete, saj plin vstopa preko instalacij. Poleg naštetega pa lahko rečemo še, da je izkoristek plinske peči za ogrevanje zelo visok, kar še posebej velja za tiste naprave, ki so zasnovane po principu kondenzacijske tehnologije. Za zagotovitev popolne varnosti pri ogrevanju s pečjo na plin pa priporočamo tudi nakup detektorja plima, ki zagotavlja pravočasno opozorilo v primeru morebitnih težav. Pri nas lahko dobite kvalitetne plinske peči po zelo ugodni ceni.

Plinska peč


Peči na olje: najbolj razširjena oblika ogrevanja

Ogrevanje na olje je v Sloveniji še vedno ena izmed najbolj razširjenih oblik ogrevanja. Kljub temu, da cene naftnih derivatov že kar nekaj let vztrajno rastejo, se veliko ljudi odloča za ogrevanje s pečjo na olje. Zakaj je temu tako? Če so nekoč tovrstne peči veljale za velike onesnaževalce okolja, pa to danes ne velja več. Moderna tehnologija je, namreč, zelo napredovala. Nove peči imajo le malo vpliva na okolje oziroma ga onesnažujejo minimalno. Sodobno oljni gorilci imajo odličen izkoristek in sproščajo malo emisij.


Peč na olje v primerjavi s pečjo na drva

Peči na olje že kar nekaj časa prednjačijo pred včasih zelo priljubljenimi pečmi na drva. Peč na olje potrebuje samo cisterno, ki je lahko zakopana tudi v tla, medtem ko za peč na drva potrebujete veliko skladiščnega prostora. Pri nas lahko po ugodni ceni dobite odlične peči, ki so lahko talne ali stenske, v glavnem pa jih nameščamo v kotlovnice. Kotel na olje pa lahko postavimo tudi v stanovanje.

VEČ O PEČEH ZA CENTRALNO OGREVANJE


Peči na drva in pelete za centralno ogrevanje: okolju prijazen način ogrevanja

Peči na pelete in drva pomenijo okolju prijazen način centralnega ogrevanja z obnovljivimi viri. Les in peleti so relativno poceni, stroški ogrevanja pa tudi za polovico nižji od kakšnega drugega načina ogrevanja. Peč lahko priklopimo na centralni sistem ogrevanja in tako poskrbimo tudi za pripravo tople sanitarne vode. Vse informacije o plinskih in ostalih pečeh ter ogrevanju z njimi so vam na voljo na naši spletni strani.

Peč na drva