Sistemi ogrevanja hiše so danes različni

Med sistemi ogrevanja hiše, ki so danes na voljo, je brez strokovne pomoči kar težko izbrati pravega. Izbirate lahko med naslednjimi sistemi ogrevanja hiše: sisteme ogrevanje na drva, pelete, olje ali plin dopolnjujeta tudi sistem ogrevanja s toplotno črpalko in solarno ogrevanje sanitarne vode. Če ne veste za katerega bi se odločili, vam bomo v podjetju Na pot pomagali izbrati pravi sistem ogrevanja. V naši bogati ponudbi boste našli tudi celotno opremo in pripadajoče materiale za učinkovito in ekonomično ogrevanje.

Ogrevanje na pelete - popoln ogrevalni sistemsistem ogrevanja s toplotno črpalko

Sistem ogrevanja na pelete s seboj prinaša udobje, prilagodljivost, nizke stroške in učinkovitost. Gre pa tudi za sistem ogrevanja, ki je prijazen do okolja. Les namreč predstavlja čisto energijo iz gozda in je relativno poceni. Lesni peleti so v celotni sestavljeni iz naravnega lesa - surov, nepredelan les pod visokim pritiskom stisnejo v lesene palčke. Peleti so odlično gorivo tudi zato, ker je njihova kurilna vrednost visoka. Pelete pa odlikuje tudi ugodna cena, ki je nasploh povzročila veliko povpraševanja po peči na pelete.


Ogrevanje na pelete je za marsikoga popoln ogrevalni sistem, saj je avtomatiziran in predvidljiv. Kakovostni kotli na pelete poskrbijo, da je poraba peletov izjemno majhna in da so izkoristki porabe veliki, emisije pri izgorevanju pa nizke. Ker se kotli na pelete lahko priključijo na centralno ogrevanje, se zanimanje za centralne peči na pelete povečuje. Sistemi centralnega ogrevanja hiše nam prihranijo precej dela, obenem pa omogočajo kakovostno in praktično ogrevanje hiše.

Toplotne črpalke - med sistemi za ogrevanje vedno bolj priljubljenesistemi ogrevanja hiše


Toplotna črpalka je po zaslugi nizkih stroškov ogrevanja med sistemi ogrevanja hiše vse bolj razširjena rešitev za ogrevanje doma ter pripravo tople sanitarne vode. Toplotna črpalka za ogrevanje stavb črpa energijo iz okolja (iz zraka, podtalne vode ali zemlje), s pomočjo električne energije pa to energijo dvigne na višjo temperaturno raven in oddajo toploto v ogrevalni sistem. Za delovanje toplotne črpalke je res potrebne nekaj električne energije, vendar pa na drugi strani nimamo nikakršnih stroškov z gorivom.

OGREVANJE NA PLIN

VEČ O OGREVANJU NA ELEKTRIKO