Plinske peči za prijetno in zanesljivo ogrevanje

Razmišljate o nakupu plinske peči? Ogrevanje na plin predstavlja enega bolj ugodnih načinov ogrevanja, hkrati pa je tudi varno in okolju prijazno, saj veliko manj onesnažuje okolje, kot uporaba fosilnih goriv. Plin pri izgorevanju ne povzroča ne dima ne vonja. Plinske peči za ogrevanje so varne za uporabo, velika prednost pa je tudi njihovo preprosto vzdrževanje.


Plin vstopa v stavbo preko instalacij ter v njej ne zavzema prostora za skladiščenje kot ostala goriva. Potreben prostor za namestitev plinske peči za ogrevanje je praktično zanemarljiv v primerjavi z instalacijami peči na ostala goriva, tudi integracija pripadajočih naprav peči v prostore stanovanja je enostavna. Pomembno je, da je plinska peč nameščena v ustrezno urejeni kurilnici in da v bližini ni nobenega vira ognja.


Za varčno ogrevanje na plin je potrebno instalirati plinske peči za centralno ogrevanje. Cenik najdete na naši spletni strani. Ogrevanje na plin bo s pomočjo centralnega sistema ogrevanja zagotavljalo tako centralno pripravo toplote kot pripravo sanitarne vode.

Izbira ustrezne plinske peči odvisna od površine stanovanja ali hiše

Plinske peči za ogrevanje delimo na klasične, nizkotemperaturne in kondenzacijske. Plinsko ogrevanje s kondenzacijsko tehnologijo spada med stroškovno najugodnejše, najvarčnejše in tehnološko najbolj izpopolnjene ogrevalne sisteme. Sodobna plinska kondenzacijska peč deluje v nižjem temperaturnem režimu, zaradi česar so toplotne izgube peči in toplotne izgube z odvedenimi plini v primerjavi s klasičnimi napravami minimalne. Kondenzacijska peč skoraj v celoti izkoristi toploto iz dimnih plinov in jo pretvarja v ogrevalno toploto. Kondenzacijske plinske peči za ogrevanje so preizkušene in zanesljive. Imajo preprosto zasnovo, delujejo tiho in učinkovito, zato so tudi stroški vzdrževanja teh naprav zanemarljivi. Poleg tega je njihova življenjska doba dolga. Kondenzacijske peči odlikujejo majhna poraba energije in najmanjše možne emisije škodljivih snovi v okolje. Če združimo plinsko ogrevanje z obnovljivimi viri energije (toplotna črpalka, biometan ali sončna energija), pa še dodatno prispevamo k varovanju okolja.

Preberite več o najcenejšem ogrevanju:www.vsi.si/na-pot/najcenejse-ogrevanje

DETEKTOR OGLJIKOVEGA MONOKSIDA

V PONUDBI TUDI KOPALNIŠKA OPREMA

plinske peči za ogrevanjeplinske peči za centralno ogrevanje