Pošlji povpraševanje

Srbeče lasišče je posledica raznih notranjih in zunanjih vzrokov

Lasišče mora biti zdravo, da so naši lasje lepi, sijoči voljni in bujni. Normalna rast zdravih las je pogojena z uravnoteženim delovanjem lojnic in znojnic. Pri porušenju ravnovesja, kar je posledica raznih vzrokov, pride do srbečega lasišča. Vzroki so lahko neustrezna nega, uporaba neprimernih negovalnih izdelkov, pogosto feniranje z vročim zrakom, slaba prehrana, hormonsko neravnovesje, kajenje in še bi lahko naštevali. Nezdrav način življenja se najprej pokaže na koži, nohtih in laseh. Pri težavah z lasiščem, vam priporočamo čim hitrejši obisk frizerja, ki vam bo znal svetovati. V naših salonih vam frizerji pregledajo in testirajo lasišče s čemer odkrijejo vzrok težav. Na podlagi ugotovitev, vam svetujejo o pravilni negi z ustreznimi negovalnimi izdelki.

težave s suhim lasiščem


Pri srbečem lasišču je porušeno ravnovesje v izločanju lojnic in znojnic

Lasišče je lahko srbeče zaradi suhe kože. Hidrolipidni sloj, ki je sestavljen iz izločkov lojnic in znojnic skrbi za zaščito ter prožnost kože in las. V primeru, da se izločanje lojnic in znojnic zmanjša, se poruši ravnovesje in koža postane suha. S tem se poveča delovanje mikrobov, ki so odgovorni za suh prhljaj. Suha koža je napeta, pordela in srbeča, lasje niso več prožni in odporni, pojavi se lahko celo izpadanje las. Pri prekomernem delovanju lojnic in znojnic pa je lasišče mastno, kar povzroči srbenje in razdraženost kože. Prhljaj na lasišču nastane zaradi prekomernega razmnoževanja lusk, lasje postanejo tanki in pričnejo izpadati.


Izpadanje las je posledica hormonskega neravnovesja ali poškodbe lasišča

Ena od težav z lasmi, ki pesti ženske in moške je izpadanje oziroma motnja v rasti las. Izpadanje las je do neke mere normalno, saj nam lasje rastejo v različnih rastnih fazah oziroma ciklih. Vsak dan nam zrastejo in odpadajo lasje, v fazi rasti je 80-90% las, ostali so v fazi izpadanja. Če je izpadanje večje od 10-20% in traja dlje časa, govorimo o motnji rasti las. Do tega pride iz različnih razlogov kot so genska zasnova in raven moških hormonov, ki so odgovorni za uničenje lasnih mešičkov, razne bolezni kot so slabokrvnost in hormonsko neravnovesje, poškodbe lasišča kot posledica infekcij ali opeklin, motnje funkcij lasišča kot so prekomerno znojenje, prhljaj, uporaba neustreznih produktov, nošenje kap in čelad, stres, neustrezna hrana s pomanjkanjem vitaminov in mineralov ter razvade kot so kajenje, pitje alkohola in uživanje raznih drog. Lasje za normalno rast potrebujejo hranila kot so vitamini, minerali in aminokisline, ki pridejo v lasne mešičke preko krvnih žil iz našega organizma. Lasišče mora imeti za normalno rast vzpostavljen uravnotežen hidrolipidni sloj, ki ga ščiti. Za normalno rast zdravih las, lahko veliko storimo z bolj zdravim načinom življenja in z uporabo ustreznih negovalnih in oblikovalnih izdelkov za naše lase. Androgeno izpadanje las pri ženskah in moških se razlikuje v načinu izpadanja, razlogi zanj so enaki. Androgeno izpadanje las je pri moških na določenih omejenih predelih glave, pri ženskah pa je to izpadanje enakomerno po celem tudi suhem lasišču, zato ni tako opazno.

mastno in srbeče lasišče


Pri razdraženem srbečem lasišču vam v naših salonih lahko pomagamo s kisikovo terapijo

Veliko zunanjih dejavnikov kot so onesnažen zrak, sevanje sonca, stres vplivajo na rast in srbeče lasišče. Zaradi tega lahko naši lasje postanejo suhi, tanki, krepasti, brez sijaja, naelektreni. Ena od možnosti da suhim lasem in koži povrnemo mehkobo in sijaj je kisikova terapija, ki jo izvajamo v naših salonih. Čisti kisik, ki ga posebna naprava izloči iz zraka, s serumom ali brez razpršimo na suho kožo in lase. Kisik prodre v globino kože in las, kar povzroča boljšo prekrvavitev, limfni obtok se poveča, lasem se zaradi kisika poveča volumen in povrhnjica las se zapre. Kisikova terapija se uporablja tudi pri ostalih frizerskih storitvah kot so barvanje, beljenje, trajno kodranje in globinska nega. Pri barvanju se uporablja kisik zaradi tega, ker se volumen las poveča in posledično las sprejme več barve kar pomeni boljšo obstojnost. Pri trajnem kodranju, beljenju in globinski negi pa kisik zagotavlja večji učinek.

MASTNO LASIŠČE LAHKO PRIVEDE TUDI DO IZPADANJA LAS

ODPRAVITE PRHLJAJ V SALONIH LASSANA