Pošlji povpraševanje

Odstranjevanje kurjih očes - najučinkovitejši je kirurški poseg

Kurja očesa na podplatu so pogosto posledica neprimerne obutve ali prekomerne telesne teže, ki posledično obremeni tudi stopala. Če je na mestu pritiska kost, koža na to reagira s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko. Kurja očesa so pravzaprav obrambna reakcija telesa, ki varuje nežno, občutljivo kožo, ki pretirano pritiska ob trdo podlago. Kurja očesa so običajno pravilne oblike ter bele, sive ali rumene barve. Običajno se pojavijo na zunanjem delu palca ali mezinca na nogi, saj sta to točki, kjer najpogosteje prihaja do pritiska. Kurja očesa, ki nastanejo med prsti, imenujemo mehka kurja očesa; zaradi vlage med prsti so mehkejša od ostalih kurjih očes. Lahko so tudi boleča, če pritiskajo na občutljive živce v koži, ki jih obdaja. Te bolečine povzroča trda, voskasta sredica kurjega očesa, ki vrta v kožo in pritiska na bližnja tkiva ter živce.

Za odstranjevanje kurjih očes je na voljo kar nekaj načinov, najučinkovitejši pa je zagotovo odstranjevanje s kirurškim posegom. V salonih Lassana vam je na voljo medicinska pedikura, s katero bomo odpravili nepravilnosti nog in stopal.

ZNEBITE SE KURJIH OČES

Kurja očesa na podplatu naj odstrani izkušen pediker

Kako se znebiti kurjega očesa? Eden od načinov je zagotovo redna nega stopal in zaščita občutljivih mest s posebnimi obročki in obliži, da ne pritiskajo ob čevelj. Kurjih očes se lahko lotimo tudi tako, da jih s sredstvi, ki so naprodaj v lekarnah, počasi mehčamo in naposled odstranimo. Takšen način je podoben odstranjevanju bradavic, pri čemer pa je za odstranjevanje kurjih očes priporočljiva uporaba pripravkov na osnovi salicilne kisline. Včasih pomagajo tudi sredstva za strganje. Eno takšnih je plovni kamen.

Odstranjevanje kurjih očes pa je najbolje prepustiti izkušenemu pedikerju, ki bo kurja očesa na podplatu kirurško odstranil. Najprej odstranimo odvečno trdo kožo, nato pa še stržen, ki je na sredini in botruje bolečinam. Po končanem postopku vam tudi svetujemo, kako preprečiti ponoven nastanek.

Če se torej sprašujete, kako se znebiti kurjega očesa, vas vabimo, da se oglasite v enem od naših štirih pedikerskih salonov, kjer bodo izkušeni pedikerji poskrbeli za strokovno in neboleče odstranjevanje kurjih očes. Boleča kurja očesa na podplatu lahko tako postanejo preteklost, vaš korak pa lahkoten in neboleč. Vrhunska nega nog in stopal Lassana - vabljeni!

Lassana d.d. | Odstranjevanje kurjih očes, kurja očesa na podplatu, kako se znebiti kurjega očesa - povezava do naše spletne strani: