Pošlji povpraševanje

Srbeče lasišče

Vzrokov za srbeče lasišče je veliko. Koža nas lahko srbi, če imamo mastno lasišče ali suho lasišče, ki ju pogosto spremlja še prhljaj, razlogi za srbeče lasišče pa so lahko tudi psihične težave (strest, občutki tesnobe), neprimerni šamponi, občutljivo lasišče ali prepogosto umivanje las. Prhljaju so podobne še nekatere druge bolezni lasišča, kot so ekcemi, luskavica, ihtioza ali glivične okužbe. Če vas muči prhljaj, po celi glavi opazite majhne bele luske, včasih ga pa spremlja tudi srbeče lasišče.

Prhljaj in srbeče lasišče

Srbeče lasiščeLočimo dve vrsti prhljaja. Zgoraj opisani se imenuje navadni prhljaj, poznamo pa tudi masten prhljaj, ki ga prepoznamo po velikih, debelih, rumenkastih in vlažnih luskah, ki se pojavijo na mastnem lasišču. Prhljaja ne smemo zamenjati s seboroičnim dermatitisom, ki je posledica prevelikega izločanja loja, pogosto pa ga spremlja še glivična okužba. Znaki seboroičnega dermatitisa so tanki lasje, ki postanejo hitro mastni, in zelo srbeče lasišče. Lasišče se vam lahko vname, ima neprijeten vonj, ob robu lasišča pa se pojavi rdečina. V primerjavi s seboroičnim dermatitisom prhljaj ni nevaren in nima hujših posledic, je pa neprijeten, a ga je v večini primerov mogoče zdraviti. Vsekakor pa prhljaj lahko vpliva na kvaliteto las, zato vam svetujemo obisk v salonih Lassana, kjer vam bomo lahko svetovali za vaš poseben primer.

IMATE SUHO LASIŠČE?

Mastno lasišče- nega

Mastno lasišče, ki ga lahko spremljajo tudi prhljaj, srbeče lasišče in izpadanje las, je pogosta težava med ljudmi. Pogosteje kot si lase umivamo, bolj mastno lahko postane naše lasišče. Tako pademo v začaran krog, iz katerega je težko izstopiti. Pri negi mastnega lasišča sta potrebna predvsem vztrajnost in nekaj truda. Priporočamo, da si lase umivate z blagim šamponom za mastne lase, ki naj vsebuje aktivne sestavine, ki ne odstranjujejo lipidov, ki bi preveč izsušili lasišče. Pri mastnem lasišču še posebej pazite, da šampon temeljito sperete, ter lase nežno osušite. Če uporabljate sušilec za lase, ga nastavite na hladnejši zrak, saj vročina še hitreje masti lasišče. Pri mastnem lasišču tudi priporočamo, da lase perete čim bolj poredko (kot je to pač mogoče). Za dodatna vprašanja o negi mastnega lasišča in o primernih šamponih in losjonih smo vam na voljo v salonih Lassana.

Suho lasišče

Suho lasiščeSuho lasišče nam povzroča težave zlasti pozimi, ko nas obkroža mrzel in suh zrak, ter je koža izpostavljena večjim temperaturnim spremembam. Posledica je lahko suha koža na lasišču, prhljaj, srbeče lasišče ter občutek zategnjenosti. Do suhega lasišča pride tudi, če naše žleze lojnice tvorijo premalo zaščite plasti na lasišču (v primeru, da jo tvorijo preveč, pride do mastnega lasišča).

Suho lasišče ni nerešljiva težava. V salonih Lassana ga zdravimo z izdelki, ki stimulirajo prekrvavitev kože, s čimer se izboljša prenos hranil, hormonov in ostalih potrebnih snovi, ki stimulirajo delovanje lojnic. Izbrani izdelki za suho lasišče kožo čistijo izjemno nežno ter blažijo napetost in vzdraženost kože.

Kam po pomoč pri težavah z lasiščem?

Srbeče lasišče, prhljaj, mastno lasišče, suho lasišče so vse težave, s katerimi se srečujejo milijoni ljudi po vsem svetu in problemi v večini primerov niso enostavno ali hitro rešljivi, nikakor pa ne nerešljivi. Kot prvi korak vam svetujemo posvet v salonih Lassana, kjer bomo pogledali vaš primer in določili terapijo, ki bo za vas primerna, svetujemo pa vam tudi o primerni prehrani in načinu življenja, s katerimi boste zagotovili, da se težave ne bodo ponovile.

Lassana d.d. | Srbeče lasišče, prhljaj, mastno lasišče, suho lasišče - povezave do naše spletne strani: