Pošlji povpraševanje

Proti izpadanju las s primerno kozmetiko! Vzroki za izpadanje las so različni!

»Proti izpadanju las!«, Želite imeti bujne lase?«, »Najboljši šampon proti izpadanju las!« - vam zveni znano? Na trgovskih policah lahko najdete veliko izdelkov, ki so namenjeni negi las, nekateri izmed njih so tudi proti izpadanju las. Pa delujejo? Lassana je podjetje z dolgoletno zgodovino na področju frizerstva in kozmetike v Sloveniji. Pri svojem delu smo strokovni in profesionalni, nenehno iščemo nove rešitve in skrbimo, da ste vi vedno zadovoljni. Zavedamo se, da se mnogi soočajo s problemom, kot je izpadanje las. Vzroki za izpadanje las so lahko različni. Pri moških je izpadanje las bolj pogosto kot pri ženskah, vendar se žal tudi vse več žensk sooča s tem problemom. Vsi, ki jih pestijo te težave, pa se sprašujejo, kaj pomaga proti izpadanju las. V Lassani vam lahko svetujemo in tudi pomagamo. Vabimo vas, da nas obiščete in opravite testiranje lasišča. Ugotovili bomo vzroke in poiskali ustrezne rešitve.

izpadanje las - kaj pomaga izničiti vzroke


Izpadanje las - vzroki so lahko različni

Lasje za rast in kakovost potrebujejo mikroelemente, bolj natančno elemente v sledeh, vitamine in aminokisline. Poleg tega pa morajo biti tudi hranila, ki pridejo iz organizma preko krvnih žil, v lasnem foliklu optimalno izkoriščena. Število las, ki zrastejo iz lasnega mešička, pa je tudi dedno pogojeno. Normalna in zdrava rast las je podvržena naravnem ciklusu. Vsak dan nam izpadajo lasje in vsak dan nam rastejo novi. V veliki meri lasje izpadajo sezonsko - največ spomladi in jeseni. Pri normalnem delovanju lasišča je med 80 in 90 % las v fazi rasti, zato naj lasje ne bi izpadali v večjem obsegu. Če pa dlje časa, več tednov, izpada več kot 70 las na dan, je čas, da se posvetujete s frizerjem in poiščete rešitev proti izpadanju las.

NUDIMO VASM POMOČ PROTI IZPADANJU LAS


Kateri so vzroki za izpadanje las?

Vzroki za izpadanje las pri moških in ženskah so številni. Nekateri od vzrokov so: okvara kože (npr. zaradi poškodbe, opekline, infekcije ali vnetja, ki je poškodovala lasni folikel in s tem lasne korenine - takšna izguba las je dokončna) ali motnje funkcije lasišča (nepravilno oziroma prekomerno hormonsko delovanje, prhljaj, suho in razdraženo lasišče, jemanje zdravil, stres, škodljive razvade, nezdrava prehrana itd.). Ne glede na vzrok izpadanja las, se v vseh primerih skrajša faza rasti las oziroma zmanjša kakovost las. Vse več las je prizadetih zaradi motenj delovanja lasišča in lasje več ne rastejo optimalno. V Lassani lahko ugotovimo vzrok za izpadanje las s pomočjo testiranja vašega lasišča. Skupaj lahko nato najdemo rešitev proti izpadanju las in poskrbimo za normalno in zdravo rast vaših las.


Razlike pri izpadanju las pri moških in ženskah

Najbolj pogost tip izgube las je androgeno izpadanje las, ki je prisotno tako pri moških kot tudi pri ženskah. Vzrok za androgeno izpadanje las je v tem, da lasni mešički po vzpostavitvi androgenim hormonom (npr. testosteronu) postanejo občutljivi na te hormone. Kljub temu, da je to v večini primerov vzrok za moško plešavost, je androgeno izpadanje las tudi najbolj pogost vzrok za izpadanje las pri ženskah. Edina razlika med moškim in ženskim izpadanjem las je v tem, da moškim lasje pogosto izpadajo na določenih predelih glave, pri ženskah pa je izpadanje bolj enakomerno. Pri ženskah je specifično tudi izpadanje las zaradi hormonskih sprememb ali po porodu. Proti izpadanju las se borimo na različne načine. Popolno izpadanje las lahko z ustreznimi izdelki proti izpadanju las nekoliko upočasnimo v primeru, da gre za dedno izgubo las.


proti izpadanju las pri moškihKaj pomaga proti izpadanju las in kdaj obiskati frizerja?

V enem od naših salonov lahko opravimo tudi testiranje lasišča, s pomočjo katerega ugotovimo morebitne vzroke za izpadanje las in poiščemo ustrezne izdelke ter vam svetujemo pri tem, kaj pomaga proti izpadanju las. Velikokrat se izkaže, da lasje izpadajo zaradi nezdravljenih težav z lasiščem, kot so na primer prhljaj, suho lasišče, mastno lasišče ipd. Z veseljem vam bomo priporočili izdelke, s katerim boste odpravili težave z lasiščem in izpadanjem las.