Pošlji povpraševanje

Suhi lasje so posledica notranjih in zunanjih dejavnikov

Suhi lasje so podvrženi lomljenju in zapletanju, zato jim je čimprej potrebno pomagati in povrniti vlažnost. Razlogi za takšno stanje so različni. Notranji dejavniki kot so neustrezna prehrana, različne bolezni, genska zasnova, stres vplivajo na kvaliteto las. Stanje se še dodatno poslabša zaradi zunanjih dejavnikov kot so uporaba neustreznih negovalnih sredstev, prekomerna uporaba sredstev za oblikovanje, prekomerno izpostavljanje UV žarkom, neustrezna stopnja vlage v notranjih prostorih in podobno. Rezultat vseh navedenih dejavnikov so suhi lasje. Kaj pomaga suhim lasem? Uporaba ustreznih negovalnih izdelkov ter sprememba načina življenja sta dva ukrepa, ki sta najpomembnejša. Za izboljšanje klimatskih pogojev v notranjih prostorih je najboljša rešitev uporaba vlažilnikov, ki poskrbijo za zadostno raven vlage v prostoru. Imajo pozitiven vpliv na kožo, lase in splošno počutje.

suhi poškodovani lasje

Suhi lasje oziroma suhe lasne konice se popravijo z uporabo kvalitetne maske

Suhe konice las so pogosto posledica nekvalitetnega barvanja in prekomerne uporabe toplotnih naprav kot so sušilnik, kodralnik in likalnik. Za zaščito pred toploto, je na trgu veliko izdelkov, ki so zelo efektivni. Lasem nudijo zaščito in tako preprečujejo izsušitev. Poleg termo zaščite je priporočljiva tudi uporaba raznih mask, ki so vlažilne in hranilne. Pri izbiri je potrebno upoštevati vse specifike, ki jih imajo določeni suhi lasje. Maska za suhe lase poskrbi za izdatno nego, zato je priporočljiva občasna uporaba. Kvalitetna lasna kozmetika je zelo dobra investicija, saj vam bo pomagala da bodo vaši lasje lepi in zdravi. Tudi izbira sušilnika, kodralnika in likalnika ni zanemarljiva.

MASKA ZA NEGO DOLGIH SUHIH LAS

ekatere naprave imajo posebne premaze, ki pomagajo zaščititi lase pri pogosti uporabi. Obstajajo tudi naprave, ki lasem med oblikovanjem dodajajo negovalne učinkovine in tako preprečujejo poškodbe in naelektrenost. V zimskem času je naelektrenost zelo velik problem, zato je tudi uporaba toplotnih naprav pogostejša. Iz tega razloga je zelo priporočljiva uporaba kvalitetnih izdelkov, ki zagotavljajo zdrave lase. V hladnih mesecih se tudi poveča uporaba sušilnikov, zaradi katerih lasje postajajo suhi. Pomagamo si lahko samo z učinkovitimi negovalnimi sredstvi, ki jih priporoča frizer.

Suhi poškodovani lasje so še posebej občutljivi pozimi, zato jim pomagamo z dodatno nego

V zimskem času je potrebno za lase še dodatno poskrbeti, saj so izpostavljeni velikim spremembam temperature. V notranjih prostorih je zrak zelo topel in suh, kar lasem ne odgovarja. Začnejo izgubljati vlago kar pomeni, da postanejo suhi in krhki. Suhi poškodovani lasje so zelo občutljivi, zato je za njih najučinkovitejša profesionalna nega. V naših salonih nudimo različne nege, ki so primerne za suhe lase. Pogost spremljevalni pojav je tudi suho in srbeče lasišče. V tem primeru strankam priporočamo kisikovo terapijo, ki predstavlja intenzivno in globinsko nego. S posebno napravo razpršimo čisti kisik na kožo in lase. Na ta način dosežemo boljšo prekrvavitev, lasje imajo večji volumen in zaprto povrhnjico. Pri ostalih frizerskih storitvah kot so barvanje, beljenje pa kisik poveča učinkovitost preparatov kar zagotavlja boljšo obstojnost. S kisikovo terapijo preprečujemo tudi naelektrenost las, ki se pojavlja v zimskem času in je običajno zelo moteča.

maska, ki pomaga pir suhih laseh

Suhim lasem pomagamo z ustrezno negovalno kozmetiko, ki daje trajne rezultate

Po poletju je potrebno lase nahraniti in navlažiti ter jih tako pripraviti na hladnejše obdobje. Uporabljamo lahko različne izdelke, ki nam pomagajo, da so naši suhi lasje spet zdravi, močni in sijoči. V naših salonih uporabljamo lasno kozmetiko, ki zagotavlja odlične in trajne rezultate zato se veliko strank odloči za posebne obnovitvene terapije, ki pomagajo lasem prebroditi jesen in zimo. Strankam pomagamo tudi z nasveti kako si vsakodnevno negovati lase doma, da za njih maksimalno poskrbijo. Eden izmed ukrepov, ki pomaga suhim lasem je tudi uporaba blagih čistilnih sredstev, ki ne dražijo lasišča. To so izdelki brez barvil, dišav in ostalih kemičnih dodatkov, ki dražijo in izsušujejo lasišče ter lase. Priporočljiva je tudi uporaba tople oziroma mlačne vode, ki kože na lasišču ne izsuši. Prepogosto umivanje ne pomaga v boju proti suhim lasem, zato ga je potrebno izvajati približno dvakrat tedensko.