Pošlji povpraševanje

Negovanje nohtov

Lepi in zdravi nohti so odraz splošnega zdravja in dobrega počutja. Ti roževinasti izrastki na zgornjem delu prstov predvsem ščitijo konice prstov pred udarci. Izraščajo se iz nohtne korenine, kjer je noht najbolj občutljiv. Če si nohtno korenino poškodujemo, noht lahko odpade ali začne rasti nepravilno. Pot do lepih in zdravih nohtov je tlakovana z zdravimi navadami. Pravilna prehrana z minerali in vitamini je prva od njih. Skrb za higieno rok in nega nohtov sta del splošne higiene. Urejene roke tako pri ženskah kot pri moških ustvarijo pozitiven prvi vtis, ki si ga ustvarimo, ko nekoga srečamo prvič in se z njim rokujemo.

Nega nohtov

Več o negi nohtov

Kaj nohtom škodi

Simptomi nekaterih bolezni se jasno odražajo na stanju naših nohtov, zato jih ne spreglejmo. Če se nohti cepijo in so krhki, ste z rokami morda preveč časa v stiku z vodo. Ob pomivanju in čiščenju nosite zaščitne rokavice, saj tako nohte zaščitite tudi pred vplivi kemikalij v čistilnih sredstvih. Prav tako cepljenje nohtov nakazuje na pomanjkanje vitamina B ali železa. Razbrazdani nohti, jamice v nohtih, bele pike na nohtni površini in odebeljeni nohti so znak, da vaša presnova ne deluje optimalno.

Naravna nega nohtov

Nohti imajo radi olja, zato pri negi nohtov ne skoparimo z njimi. Uporabimo kokosovo ali jojobino olje in ga nežno vmasirajmo v nohte in obnohtno kožico. Olju lahko dodate nekaj kapljic eteričnega olja sivke ali limonske trave. Naravni pripravki za preprečevanje cepljenja nohtov so rumenjak, mleko in žlička medu, zmešani v gosto kašo, v kateri nohte namakamo 10-15 minut. Če si želimo močnejših nohtov, pa v mešanico kokosovega olja in medu nakapljamo nekaj kapljic rožmarinovega eteričnega olja. Segreto zmes nekajkrat tedensko za 15 minut nanesemo na nohte in v mesecu dni bo razlika očitna.

Lahko pa nego nohtov prepustimo strokovnjakom v kozmetičnem salonu. Manikura nohtov je namenjena tako ženskam kot moškim, ki si želijo zdravega videza svojih rok. Cepljenje nohtov se ustavi z nanosom gela, ali pa se z gelom podaljša kratke in pogrizene nohte. Manikura nohtov vključuje tudi nego nohtov z hranilnimi maskami in parafinskimi oblogami. Strokovnjak vam svetuje tudi primerno hranilno kremo za vsakdanjo nego rok in nohtov, ter vam nohte uredi z lakom v izbrani barvi. Podjetnice in ženske, ki imajo v vsakdanjem življenju veliko stika z ljudmi, pogostokrat izberejo tako imenovano francosko manikuro, ki deluje zelo naravno in velja za klasično elegantno izbiro pri negi nohtov.

Urejeni nohti vsak dan in ob posebnih priložnostih

Če si želimo z urejenimi nohti izstopati, je na voljo veliko pripomočkov in načinov, kako nego nohtov popestrimo. Vse za nohte in njihovo nego lahko kupimo prek spleta, kjer je ponudba zares raznolika in pestra. Od lakov, pil za nohte, škarjic za obnohtno kožico, čopičev za nanašanje in umetnih konic za podaljševanje nohtov.

Vse za nohte

V zadnjem času so priljubljen način nege nohtov različne poslikave. Poslikava nohtov mora  biti izvedena natančno in z veliko mero potrpežljivosti, saj je njen učinek drugače prav nasproten od tega, kar smo si s poslikavo nohtov želeli doseči. Tovrstna nega nohtov je unikatna in ročna, obstaja pa več tehnik izvedbe takšnih poslikav. Da na nohtu ustvarite pravo barvno umetnino, so potrebne močne pigmentirane akrilne barve in kvalitetni čopiči, širši za nanos barv na noht ter tanjši, ko na noht rišemo detajle in obrobe.

Poslikave nohtov so zelo priljubljene v času božično-novoletnih zabav ali pa ob posebnih priložnostih, kot so maturantski ples ali poroka. Obstaja mnogo različnih setov, ki vsebujejo vse, kar za poslikave nohtov potrebujete doma.

Več o manikuri nohtov

Preden si privoščimo poslikavo nohtov, pa moramo vedeti, da bo po treh do štirih tednih potrebna korektura ali odstranjevanje poslikave z nohta, kar bo zahtevalo dodatno nego nohtov s hranljivimi serumi.