Pošlji povpraševanje

Izpadanje las

Izpadanje las pri ženskahIzpadanje las je nekaj popolnoma običajnega in ne pomeni vedno vzroka za alarm, saj se lasje nenehno obnavljajo. Prav vsak las gre skozi tri faze rasti (tukaj se izpadanje las pri ženskah in pri moških ne razlikuje). V prvem obdobju, ki traja od 3 do 5 let, lasje neprestano rastejo in se krepijo. Ko se postarajo, preidejo v drugo obdobje, v katerem mirujejo (približno 3 tedne). Sledi trimesečno obdobje, ko nastopi naravno izpadanje las, mešički pa dobijo možnost, da proizvedejo nove lase. Vendar je včasih za izpadanje krivo tudi kaj drugega. Vsekakor pred občutkom panike priporočamo testiranje lasišča, saj je večina vzrokov za prekomerno izpadanje normalnih ali vsaj ozdravljivih.

Sezonsko izpadanje las

Sezonsko izpadanje las se ponavadi pojavi pomladi in jeseni, torej ob spremembi letnih časov. Za to vrsto izpadanja sta najpogosteje kriva zimsko pomanjkanje vitaminov in spremenjena prekrvavitev, zato je pomembno, da lasne korenine preskrbite s hranilnimi snovmi (beljakovinami, vitamini, mineralnimi snovmi), ki jih najdete predvsem v sadju in zelenjavi ter žitaricah - predvsem v prosu.

PRIPOROČAMO TESTIRANJE LASIŠČA

Izpadanje las pri ženskah

Običajno izpadanje las pri ženskah se pojavi štiri do petkrat v življenju. Največkrat ga povzroči znižanje vrednosti estrogena, do katerega najpogosteje pride po porodu ali ob prenehanju jemanja kontracepcijskih tablet. Panika pri tej vrsti izpadanja las ni potrebna, saj se bo stanje čez nekaj časa normaliziralo samo od sebe in vaši lasje bodo ponovno bujni kot nekoč.

Drug vzrok izpadanja las pri ženskah so hormonsko pogojene spremembe. Tovrstno izpadanje se občasno pojavi pri ženskah, ki so v sorodu s popolnoma plešastimi moškimi. Pri ženskah se pojavi le izpadanje las na zgornjem delu glave in zelo redko vodi do popolne plešavosti.

Ker so stres in hormonske spremembe pogosto glavni razlog za bolezni lasišča, ni nič nenavadnega, če do izpadanja pride v obdobju menopavze. Ostali krivci za izpadanje las pri ženskah so lahko še: padec imunskega sistema, nepravilna prehrana, različne okužbe in stranski učinki jemanja določenih zdravil. Če je stanje kritično, priporočamo obisk pri zdravniku, v nasprotnem primeru pa vam priporočamo obisk salona Lassana, kjer bomo poskrbeli za testiranje lasišča in vam svetovali o pravilni negi, s katero boste svoje lase ponovno spravili v prejšnji sijaj.

Izpadanje las pri moških

Izpadanje las pri moškihDo izpadanja las pri moških najpogosteje pride zaradi dedno pogojene preobčutljivosti za moški spolni hormon testosteron, ki zmanjšuje aktivnost lasnih mešičkov. Pri moških izpadanje las najpogosteje prizadene mesta na zatilju in ob sencih, lahko pa celotno lasišče. Prekomerno izpadanje ogroža 35 odstotkov vseh moških do tridesetega leta, tendenca pa nato z vsakim letom narašča.

Če vas izpadanje las skrbi, tudi moškim priporočamo obisk salona Lassana, kjer vam bomo testirali lasišče in vam svetovali o nadaljnjem tretmaju.

Testiranje lasišča

Testiranje lasišča vam omogočamo v salonih Lassana z lasno kozmetiko La Biosthetique. Z njim določimo stanje vašega lasišča in primerno nego vaših las in lasišča. S testiranjem lasišča tako lažje izberemo ustrezne negovalne izdelke, ki so primerni za vaš tip las, in nego las doma. Testiranje lasišča pa ni primerno samo pri težavah z izpadanjem las, temveč pomeni koristno informacijo tudi na splošno.

Lassana d.d. | Izpadanje las pri moških in ženskah, testiranje lasišča - povezave do naše spletne strani: